Rune Thoré met ambitie naar juniores overgestapt

Thoré, vorig jaar tijdens het PK tijdrijden in Ruddervoorde. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Rune Thoré (16) schoot vorig weekend zijn zesde seizoen als wielrenner op gang met de junioreswedstrijd in Vlamertinge. Hij werd verdienstelijk 18de en finishte in het peloton. “Ik kijk dit jaar uit naar de wedstrijd in Reningelst. Een interclub voor eigen volk, daarvoor ben je natuurlijk altijd gemotiveerd.”

Rune kon vorig jaar geregeld van zich laten horen bij de nieuwelingen. In Zandvoorde-Zonnebeke wist hij de zegebloemen te bemachtigen, in Keiem-Diksmuide werd hij tweede en daarnaast verzamelde hij ook een handvol ereplaatsen. Naar eigen zeggen was hij echter niet zo tevreden over dat seizoen. “Ik had op veel beter gehoopt. Ik had vooral op een regelmatiger seizoen gemikt en had ook wat meer willen winnen. Ik ben echter wat op de sukkel geweest met mijn gezondheid, want mijn bloedwaarden waren niet in orde. Wellicht zat dat er ook wel voor iets tussen.” Wat dit seizoen betreft, ziet Rune het alvast helemaal zitten. Hij maakt de overstap naar de juniores en ziet daar juist een opportuniteit in. “Ik denk dat de nieuwe categorie me wel zal liggen. Er zijn veel mooie koersen, de afstanden zijn langer, je mag een grotere versnelling duwen… Als eerstejaarsnieuweling heb ik ook tegen renners van een jaar ouder moeten koersen, dus ik kan wel min of meer inschatten wie sterk zal zijn en wie ik in het oog moet houden. Schrik voor de overstap heb ik alleszins niet.”

Ik had vorig jaar op veel beter gehoopt. Ik had vooral op een regelmatiger seizoen gemikt en had ook wat meer willen winnen

Komende zondag had de Reningelstenaar voor een bijna-thuiskoers kunnen staan in De Klijte, maar hij is door zijn team Rudyco CT geselecteerd voor de interclub Zepperen-Zepperen. “Aan de ene kant is het natuurlijk ietwat jammer dat ik niet in De Klijte kan gaan koersen, maar anderzijds ben ik natuurlijk blij dat ik voor Zepperen geselecteerd ben. Volgens mijn ploegmaats is het alvast een mooi parcours, dus ik zal er natuurlijk mijn uiterste best doen.”

Trofee van Vlaanderen

“Dit seizoen kijk ik vooral uit naar de Trofee van Vlaanderen in Reningelst. Een interclub voor eigen volk, daarvoor ben je natuurlijk altijd gemotiveerd. Het is trouwens al van bij de 14-jarige aspiranten geleden dat ik nog eens in eigen dorp kon koersen.” Daarnaast kijkt de eerstejaarsjunior ook uit naar de tijdritten, waarin hij al bewees zijn mannetje te kunnen staan. Bij de laatstejaarsaspiranten kroonde hij zich immers tot West-Vlaams kampioen en Belgisch vicekampioen in deze discipline.

Op zondag 10 maart organiseren de Keiensprinters de 38ste GP De Klijte – Memorial Frank Meeuw voor juniores. Alle koersformaliteiten van deze Ereprijs Ford J&O Motors gebeuren vanaf 13.45 uur in café De Arend. De start is om 15 uur en de aankomst is rond 17 uur gepland. Parcours (74,8 km of 11 ronden): Dikkebusstraat, Scherpenberg, Loker Hoekje, Ronsevaalstraat, Kemmelbergweg, Noordstraat, Reningelststraat, Dikkebusstraat