Miniemen aan het werk in Aalbeke

© (Foto WO)
Redactie KW

Zondagmiddag waren de miniemen aan de slag in Aalbeke.

Bij de achtjarigen was het spannend tot in de laatste kilometer. Dan trok Lauwenaar Tristan Dumortier even door en won met een kleine voorsprong. Tristan Geerardyn uit Oostduinkerke werd tweede en Ilian Naert uit Kortemark derde.

Miniemen aan het werk in Aalbeke
© (Foto WO)

Troy Trappeniers uit Gullegem domineerde bij de negenjarigen. Liam Deprez uit Dadizele strandde als tweede op ruime afstand en Ooda Wandels uit Marke werd eerste door Bent Heirman te kloppen voor de derde plaats.

Miniemen aan het werk in Aalbeke
© (Foto WO)

Bij de tienjarige bleef de groep lange tijd gesloten, In de spurt voor de overwinning werd Liam Depoorter knap eerste. De man uit Roeselare verwees Tobias Flajs en Briek Vandenberghe, beiden uit Hothulst, naar de plaatsen twee en drie. Elena Depessenier en Chesney Casteleyn werden eerste en tweede bij de meisjes

Miniemen aan het werk in Aalbeke
© (Foto WO)

Bij de 11-jarigen tenslotte kwam er al vrij vroeg een kopgroep van zes tot stand. Loïc Tack zou nog aansluiten en Lnnezrt Everaert slaagde daar ook eventjes in maar haakte toen weer af. In de eindspurt stond geen maat op Kyano Cottignies, die ook al de beste tijdrit reed, De man uit Izegem verwees Thille Vergalle uit Westouter en Briek Debacquer naar de ereplaatsen. Kayle Servranckx werd eerste bij de meisjes.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier