Juniores Spider King-Soenens met ambitie naar nieuw seizoen

Het bestuur van Spider King-Soenens U19 met onder meet voorzitter Johan Coghe. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Uit de as van CT Soenens-Booom is de nieuwe ploeg Spider King-Soenens U19 geboren. Het team van voorzitter Johan Coghe bestaat uitsluitend uit juniores en wil met zijn kern van 14 renners hoge toppen scheren. “We willen ons seizoen openen met winst in Kuurne-Brussel-Kuurne”, is de voorzitter duidelijk op de ploegvoorstelling in Bierkasteel Van Honsebrouck in Emelgem.

“Met de nieuwe vzw Birota Cycling achter ons zijn we inderdaad grotendeels een nieuwe ploeg”, opent Johan Coghe, die vorig seizoen al voorzitter was van het ter ziele gegane CT Soenens-Booom. “We zijn ook enorm blij dat Spider King zich opnieuw in het wielrennen wil engageren. Een opsteker nadat Booom besliste om dit seizoen niet meer verder te gaan als sponsor van ons team. Bovendien heeft Spider King zich ook voor meerdere jaren geëngageerd, waardoor we kunnen bouwen aan de toekomst.”

Spider King-Soenens U19 bestaat dit seizoen uit 14 renners, onder wie de sterke Nederlander Axel Van der Tuuk en de West-Vlamingen Jonas Benoit (Ooigem), Yaaron Logghe (Houthulst), Jamie Van Compernolle (Dentergem) en Mathias Vandenborre (Ingelmunster). “Geen al te ruime kern, maar wel een heel mooie groep”, gaat de Hoogledenaar verder. “We hebben enkele renners die hun strepen al verdiend hebben, maar ook enkele jongens die zeker en vast zullen verrassen. Heel wat jongens hebben al mooie dingen laten zien op training en de testen zijn ook heel positief en veelbelovend. We moeten de jongens soms wat afremmen, zeker de eerstejaars. Ze willen allemaal van bij de start van het seizoen in topvorm zijn. We zullen hen alle kansen geven, maar moeten hen ook wat beschermen tegen zichzelf. Daarom hebben we voor Kuurne-Brussel-Kuurne beslist om alleen met tweedejaars te starten. Enkele jongens waren ontgoocheld, maar het seizoen is nog lang.”

Wij willen dit seizoen al grote koersen winnen

“Wat ik van de West-Vlamingen verwacht? Yaaron Logghe wordt zonder twijfel een van de verrassingen van het seizoen. Hij presteert ijzersterk op de testen en op training. Bij het grote publiek is hij nog niet zo bekend, want als klimmer is het niet evident om je hier in West-Vlaanderen te tonen op de grotendeels biljartvlakke parcours. Maar zijn trainer Marc Hemeryck is er heel positief over en we willen hem alle kansen geven op de omlopen die hem liggen. Mathias Vandenborre heeft dan weer door pech een minder seizoen achter de rug, maar op het einde kwam hij erdoor en ik verwacht dat hij die lijn zal doortrekken. Een sterke renner die enorm snel is naar de meet. Ik heb alvast alle vertrouwen in zijn capaciteiten. Ook Jamie Van Compernolle is goed bezig op training en ik verwacht dat hij een grote stap vooruit zal zetten dit seizoen. Tot slot is er Jonas Benoit, nog een beetje een speelvogel. Hij durft er soms nog eens de kantjes van af te rijden, maar hij heeft zeker capaciteiten om iets te laten zien.”

Stage in Oliva Nova

De voorzitter blikt alvast vol ambitie vooruit op het nieuwe seizoen. “Wat ik ervan verwacht? Ik wil het seizoen beginnen met een overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne. Veel ploegen zijn altijd voorzichtig in hun uitspraken, maar wij willen grote koersen winnen. Daarvoor hebben we genoeg kwaliteit in de groep. We rijden alvast een mooi programma waarin iedereen aan zijn trekken komt. We doen er dan ook alles aan om de renners zo optimaal mogelijk te begeleiden en te steunen. We hebben daarom bijna even veel mensen in de omkadering als renners zelf. Zo blijft ook de werkdruk voor iedereen leefbaar”, besluit Johan, die bijgestaan wordt door Wiebren Plovie, vanaf dit seizoen fulltime sportief manager bij Spider King-Soenens U19. Zijn plaats in de volgwagen wordt ingenomen door Patrick Laurez die tot vorig seizoen actief was bij Zannata-Galloo CT Menen.

In de krokusvakantie trekt het team nog op stage naar Oliva Nova in Spanje om zich klaar te stomen voor een spetterend debuutseizoen.