Junior Warre Vleirick uit Izegem even aan de kant met hartontsteking

Warre Vleirick. © (gf)
Stijn Moerman

Warre Vleirick (16) was na een prima voorbereiding klaar voor zijn eerste seizoen bij de juniores. De Izegemnaar kende een bevredigende test op het clubkampioenschap, maar moest de week erop in Staden afgevoerd worden met de ambulance.

“De voorbereiding was prima verlopen”, steekt de junior van CT Luc Wallays-JRR van wal. “Ik was een maand eerder beginnen trainen. Op die manier kon ik mij beter voorbereiden op de overstap naar de juniores. Ik heb harder getraind, maar kon het over een langere periode spreiden, waardoor ik veel frisser was. Ik had er dus zin in om erin te vliegen. Op training verliep het alvast vlot en kon ik de beteren van de ploeg, zoals een Maxim Delrue, bergop volgen.”

“Op het clubkampioenschap reed ik met een goed gevoel rond. Alleen spijtig dat ik in het begin van de koers niet durfde te reageren toen ze in de aanval trokken. Het bleek immers meteen de juiste vlucht te zijn. Ik had de benen om te volgen, maar durfde niet, omdat ik gestart was met het gedacht om gewoon uit te rijden. Toch was ik zeker niet ontevreden met die 16de plek.”

Weg met de ambulance

“De week erop stond ik dus met vertrouwen aan de start in Staden en het ging echt goed. Ik had wel de pech dat ik twee keer in twee ronden opgehouden werd door een valpartij net voor mij, maar ik slaagde er telkens vlot in om terug te keren in het peloton. Even later kreeg ik wat last van mijn maag doordat ik met al het achtervolgingswerk weinig gegeten had. En even later kreeg ik pijn in mijn hartstreek. Eerst dacht ik dat het mijn hartslagmeter was, maar plots kon ik bijna niet meer ademen. Met de ambulance hebben ze mij weggevoerd. Uit onderzoek bleek dat ik een hartontsteking had. Daardoor sta ik nu dus aan de kant. Eind deze week wacht me een test en dan weet ik of ik weer mag koersen. Wel spijtig dat ik het seizoen op deze manier moet starten, maar mijn goede basis zal ik na die paar weken wel niet kwijt zijn.”

“Het is vooral jammer dat ik door deze ontsteking zondag de koers in Kachtem moet missen. Dat was een wedstrijd waar ik naar uitkeek. Het is immers vlakbij mijn deur. Maar het is nu zo. Als ik groen licht krijg, hoop ik na twee weken trainen weer in koers te verschijnen. Voor de start van de paasvakantie hoop ik al eens top tien te rijden. Dat is mijn doel. Daarnaast kijk ik ook uit naar de wedstrijd in Lauwe half augustus. Die heuvelachtige wedstrijd heb ik bij de nieuwelingen al gereden en die ligt mij wel. Daar hoop ik een mooi resultaat neer te zetten”, besluit de leerling automechanica aan het VTI Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten