Jonas Rickaert houdt zich aan afspraak met vrienden

© (Foto Belga)
Redactie KW

De 26-jarige Jonas Rickaert nam zaterdag in Dwars door het Hageland op de Citadel van Diest de maat van zijn enige medevluchter, de 4 jaar jongere Nils Eekhoff. Eerder al speelde de West-Vlaming met de pedalen nadat hij aan het Prinsenbos even de Nederlander in de steek liet. Er moesten toen nog 17 kilometer gereden worden en daarom achtte Rickaert het raadzamer om even te wachten op Eekhoff. Maar Rickaert was daar wel zijn afspraak met enkele vrienden nagekomen.

“Ik voelde me heel goed in de finale, maar zeker van je stuk ben je echter nooit. Vanuit de volgwagen gaf sportdirecteur Bart Leysen me de raad om het eens alleen te proberen. De beurten die Eekhoff op kop afwerkte, werden alsmaar korter en minder krachtiger. Daardoor begon onze snelheid beetje per beetje af te botten. Ik ging dan maar aanvallen en sloeg meteen een kloofje. Bovendien had ik afgesproken met enkele vrienden dat ik daar ging versnellen. Twee vliegen in één klap dus”, lachte Jonas Rickaert.

Na de zone van het Prinsenbos trokken Rickaert en Eekhoff samen naar de Citadel, waar de ontknoping volgde. “Uiteindelijk had ik nog een beetje steun van hem zodat ik wat reserves kon opbouwen in de slotkilometers. Deze wedstrijd ligt me wel. Heerlijk is het, dat stof vreten. Echt waar, daar kick ik op. Ik ben heel tevreden dat ik vuil over de meet kom. In de Ronde van Vlaams-Brabant van afgelopen week liep het ook al goed voor mij. Daar won ik de derde rit. Onze ploeg deed het toen ook schitterend door er alle etappes te winnen. Deze zege vandaag is wel de mooiste tot nu toe. Ik hoop dat we nu kunnen blijven koersen tot het einde van het seizoen”, besloot Rickaert.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten