Lotte Popelier dienende rol op BK wielrennen

“Ik hoop dat ik zondag voor iemand van de ploeg iets kan betekenen”, zegt Lotte Popelier. © GST
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

Door problemen na een coronabesmetting begon Lotte Popelier (23) pas in de tweede helft van april aan het seizoen.

Op professioneel vlak zette ze, ook in april, een belangrijke stap want ze begon een praktijk als zelfstandig diëtiste. “Pas eind april ben ik in Tsjechië echt aan het seizoen begonnen”, verduidelijkt Popelier. “Tot nog toe is het niet gelopen zoals ik hoopte, maar daar probeer ik aan te werken. Dat vraagt wat tijd.”

Tijd en energie

Net als de uitbouw van haar praktijk. “Het is de max dat ik beide kan combineren”, glundert de renster van het Development Team van Fenix-Deceuninck. “In elk geval gaat het op professioneel vlak in stijgende lijn. Mensen kunnen zowel in Ruddervoorde als Bellegem op mij een beroep doen, maar intussen werk ik ook voor een groepspraktijk in Kortrijk. Het is een nieuwe uitdaging. Ik vind het zalig dit te kunnen doen. Het voordeel aan zelfstandig zijn is dat je zelf bepaalt wanneer je wat doet. Maar je steekt er wel veel tijd en energie in.”

Net als in trainen. Voor Lotte Popelier wordt het Belgisch wegkampioenschap zondag pas de twaalfde koersdag dit jaar. De vrouwen elite starten om 11 uur in het centrum van Sint-Lievens-Houtem. In een eerste lus staan beklimmingen van de Diepestraat, Klemhoutstraat en Hostellerie plus de kasseien van de Paddestraat op het menu. Na de eerste passage aan de finish in Zottegem volgen drie lokale ronden met de beklimming van de Grotenbergestraat plus de kasseien van de Lippenhovestraat. Niet meteen het favoriete parcours van een lichtgewicht als Lotte Popelier.

Kasseistroken

“Ik heb het parcours niet verkend, maar van vriendinnen heb ik al gehoord dat een aantal leuke kasseistroken op onze route liggen”, gaat Popelier verder. “Met kasseien vorm ik geen goeie match. Iedereen zal hetzelfde zeggen: op die kasseistroken moet je vooraan zitten want daar gaat het peloton scheuren. Op het BK kruip ik in een dienende rol. Ik hoop dat ik zondag voor iemand van de ploeg iets kan betekenen.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier