Alana Castrique (Cofidis) kijkt uit naar het voorjaar

Alana Castrique. (foto Cofidis)
Anton Peene Reporter

Zaterdag trekt het Vlaamse wielervoorjaar zich op gang voor de mannen en de vrouwen. Aan de start van de Omloop voor vrouwen staat Alana Castrique (24). Zij hoopt zich te tonen na twee pechjaren.

Alana Castrique start aan haar derde seizoen bij de Franse formatie Cofidis. “Ik heb er een geslaagde voorbereiding op zitten”, zegt Alana. “We gingen met de ploeg op stage in Denia en Calpe. Het deed deugd om weer pijnvrij te fietsen en de basis te leggen voor het nieuwe wielerjaar.”

UAE Tour

Intussen heeft Alana al de UAE Tour in de benen. “Na twee verschrikkelijke pechjaren had ik weer een goed gevoel op de fiets. Ik reed er vooral in dienst. Met Valentine Fortin hebben we een goeie sprintster in de ploeg en Hannah Ludwig eindigde bovenin het algemene klassement. Het was mijn eerste ervaring in de Verenigde Arabische Emiraten, het is daar uniek en het waren aangename koerstemperaturen. Dat is hier wel anders geweest de voorbije weken.”

Zaterdag start ze in de 127 km lange Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. “Het Vlaamse voorjaar is telkens een hoogtepunt: op bekende wegen rijden met veel supporters langs de kant. Ik heb graag dat het regent en het zou wel eens hondenweer kunnen worden. Een top dertig zou al mooi zijn. Na de Omloop volgt Le Samyn en dan is er een week zonder koers. De Strade Bianche zal ik niet rijden. Ik hoop daar ooit wel nog eens deel te nemen.”

Gent-Wevelgem

“Daarna rijd ik Drenthe en het vierluik Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Gent-Wevelgem is door eigen streek en die koers ligt het dichtst bij mijn hart. Ik wil snel goed presteren, zodat ik me geen zorgen moet maken om een nieuw contract. Ik heb al bewezen dat ik erbij hoor en ik zou graag nog vele jaren in het peloton doorbrengen”, aldus Alana, voor wie het op privé-vlak ook voor de wind gaat. “Sinds een paar maanden zijn we verloofd. Mijn partner is ook een fietser en gaat vaak mee trainen. In juni verhuisden we van Ploegsteert naar Dranouter.” (API)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier