Iserbyt valt en geeft op: “Voelde dat ik over mijn limiet ging”

Eli Iserbyt kwam ten val en moest opgeven.©DAVID STOCKMAN BELGA
Eli Iserbyt kwam ten val en moest opgeven.©DAVID STOCKMAN BELGA

Eli Iserbyt kwam zondag al vroeg in de wedstrijd in Hulst ten val. Hij reed nog een tijdlang verder, maar moest uiteindelijk toch opgeven. “Ik hoorde iets kraken of scheuren”, zei hij na afloop. “Na een tijdje had ik te veel pijn en besloot ik de strijd te staken.”

Eli Iserbyt kwam op tweede kerstdag ten val in Heusden-Zolder en bezeerde daarbij zijn elleboog. Een eerste onderzoek in het ziekenhuis bracht geen breuken aan het licht, maar de diagnose is nog niet volledig gevormd en de voorbije wedstrijden reed hij met een stevig ingepakte elleboog en verbeet hij de pijn.

“Bij zo’n blessures duurt het soms wat langer vooraleer je kan zien wat er precies aan de hand is”, klinkt het bij Pauwels Sauzen-Bingoal. “Er is nog te veel vocht in die elleboog, niet alles was al zichtbaar meteen na de klap. Er is nog een nieuwe MRI gepland volgende week en die zal hopelijk wat meer duidelijkheid geven over de blessure. Vandaag kwam Eli ten val en gaf hij wat later op omdat hij te veel pijn had.”

Meer aan de hand

Iserbyt kreeg groen licht om te starten in Baal, waar hij vierde werd, en in Hulst. Daar kwam hij dus niet lang na de start ten val. “Ik viel op de rechtse kant”, sprak hij voor de camera van Sporza. “Maar ik probeerde mijn stuur vast te houden. Toen voelde ik iets kraken of scheuren. Het optrekken bergop ging ook echt niet meer. Dus ik denk dat ik vandaag wat schade heb aangericht.”

“Ik wil de pijn wel verbijten, maar voelde dat ik over de limiet ging. Ik wil echt luisteren naar mijn lichaam, en nu was het er echt over. Ik denk dat we het onderzoek verder moeten afwachten. Hopelijk valt het mee, maar iets zegt me dat er misschien meer aan de hand is en hopelijk vinden we het probleem.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier