Streekgenoot Yves Lampaert is speerpunt voor Dwars door Vlaanderen

Yves Lampaert.© VDB
Yves Lampaert.© VDB

Provinciegenoot Yves Lampaert en de Franse wereldkampioen Julian Alaphilippe zijn de speerpunten bij Deceuninck-Quick.Step voor Dwars door Vlaanderen (WorldTour) van woensdag 31 maart.

Yves Lampaert, afkomstig uit Ingelmunster en nu wonend in Hulste, won de wedstrijd in 2017 en 2018. Voor Julian Alaphilippe wordt het zijn eerste deelname. Beide renners testen zich op de kasseistroken en hellingen tussen Roeselare en Waregem voor de Ronde van Vlaanderen van zondag. Alaphilippe reed dit voorjaar in België alleen nog maar de Omloop Het Nieuwsblad, waar hij 57ste werd.

Andere troeven in de ploeg

De Deen Kasper Asgreen, de winnaar van de E3, is ook een troef in de ploeg van Patrick Lefevere, net als de Italiaan Davide Ballerini, die de Omloop won. Verder bestaat de selectie uit Tim Declercq, Dries Devenyns en de Fransman Florian Sénéchal.

“Het wordt voor Julian een belangrijke wedstrijd voor de Ronde”, zegt sportdirecteur Tom Steels. “De combinatie van korte hellingen, smalle wegen en nervositeit in het peloton is precies wat hij nodig heeft voor de grote afspraak van zondag.”

“Alle jongens zijn in conditie. We hebben verschillende mannen die kunnen aanvallen en met Davide hebben we een snelle man voor de finale. We hebben dus vertrouwen in een goed resultaat.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.