https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vansevenant rijdt zich opnieuw in de kijker

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)
Bron: Belga

Mauri Vansevenant toonde zich woensdag opnieuw in de Waalse Pijl. Zijn ploegmaat, Julian Alaphilippe won. En daar was de West-Vlaming tevreden mee.

“Fantastisch”, zei Vansevenant na afloop. “it moet deugd doen voor Julian. Ik denk dat hij veruit de sterkste was vandaag. Hij had geen rode loper nodig, hij toonde zich de beste bergop, haalt het vlot en wint verdiend.”

Vansevenant kreeg een vrije rol in de Waalse Pijl en probeerde het even zelf op de voorlaatste passage van de Muur van Hoei, maar raakte niet echt weg. “Ik had gehoopt dat er ging gekoerst worden in die laatste ronde, maar het tempo lag echt heel hoog. Het was moeilijk om iets te forceren. Ik heb mezelf kunnen laten zien en had gehoopt om te kunnen meeglippen in de aanval met Geschke, maar ik voelde dat de rest niet mee wilde en uiteindelijk werd alles gespeeld op de Muur van Hoei, zoals te verwachten was.”

“Aan de voet van de klim zat ik net iets te ver’, analyseerde hij. “Net niet bij de eerste tien. Iedereen probeert om daar te geraken. Daarna probeerde ik om zo rap mogelijk op te schuiven, maar dat zijn allemaal krachten die je verspilt en je dan niet meer in de sprint hebt. Toen de sprint begon, moest ik me snel opnieuw in het zadel zetten, dan weet je dat het over is op de Muur.”

“Ik wist al dat de Muur van Hoei niet echt mijn ding was omdat het heel explosief is, maar ik heb mijn best gedaan en dat is het allerbelangrijkste. Misschien is ooit het podium wel eens mogelijk”, eindigde hij nog.

Vansevenant rijdt geen Luik-Bastenaken-Luik en start in de Ronde van Romandië. “Als mijn tijdrijden daar wat goed lopen, mik ik op het klassement. En als dat niet het geval is, mik ik op ritwinst. Daarna neem ik enkele weken rust.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten