Tim Merlier is zesde op BK wielrennen: “Had de benen niet om te sprinten”

Tim Merlier veroverde een zesde plaats. © BELGA

Arnaud De Lie (Lotto Dstny) heeft zich zondag in Zottegem voor het eerst in zijn carrière tot Belgisch kampioen wielrennen gekroond. West-Vlamingen Tim Merlier en Oliver Naesen veroverden beiden een plaats in de top 10 met een respectievelijk zesde en negende plaats.

Tim Merlier (Soudal Quick-Step) greep zondag ver naast een derde Belgische titel. In Zottegem sprintte de kampioen van 2019 en 2022 naar een zesde stek. “Ik voelde me niet goed in mijn vel en had niet de benen om te sprinten”, verklaarde hij.

“Ik denk dat Bert Van Lerberghe in de koers een keer of dertig bij mij gekomen is om te vragen hoe het zat. Telkens kreeg hij het antwoord te horen dat we geen initiatief moesten nemen, omdat het niet liep bij mij. De hitte kan misschien een rol gespeeld hebben, hoewel ik toch al een paar koersen in warm weer reed.”

“De beslissing dat de ploeg toch ging werken voor mij, werd genomen vanuit de wagen van onze sportdirecteur. Mocht het van mij afgehangen hebben, dan had ik mijn ploegmakkers niet in het zweet gejaagd. Op het moment dat ik aanging wist ik al direct dat het niet voor mij zou zijn. Ik zette me al vlug neer en liet me uitbollen.”

Val

Jonas Rickaert uit Sint-Eloois-Vijve kwam ten val tijdens het Belgisch kampioenschap. Het is nog niet duidelijk of hij met een polsbreuk zal moeten passen voor de Tour. Nog in datzelfde team reed Gianni Vermeersch een verdienstelijk kampioenschap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier