‘The Wolfpack Way’ schenkt je opnieuw unieke inkijk in de wereld van Deceuninck – Quick-Step

Een beeld van Wout Beel van Yves Lampaert, in aanloop naar de Vlaamse klassiekers van afgelopen voorjaar. © WOUT BEEL
Philippe Verhaest

Deceuninck – Quick-Step lanceert, net als de voorbije jaren, opnieuw een uniek fotoboek over het voorbije seizoen. Moorsledenaar Wout Beel tekent als huisfotograaf voor de topfoto’s in de uitgave.

2021 was opnieuw een waanzinnig wielerjaar voor de renners van Patrick Lefevere. The Wolfpack reeg wederom de zeges aan elkaar en schreef onder andere De Omloop Het Nieuwsblad, de E3 Saxo Bank Classic Harelbeke en de Ronde van Vlaanderen op het palmares bij.

Tel daar nog het Belgisch kampioenschap tijdrijden, olympisch goud op de baan en de wereldtitel op de weg bij en we kunnen stellen dat het voorbije seizoen er weer eentje was om duimen en vingers van af te likken.

In The Wolfpack Way krijg je de kans om de renners van dichtbij te volgen door de lens van Wout Beel, sinds enkele jaren de huisfotograaf van Deceuninck – Quick-Step. Hij legde de wielrenners vast tijdens de wedstrijden, maar ook op training en tijdens hun weinige vrije momenten en wanneer ze opnieuw een overwinning op zak mochten steken. Geert Vandenbon zorgt telkens voor het verhaal bij de foto’s.

Wout Beel in 2020, toen het vorige fotoboek gelanceerd werd.
Wout Beel in 2020, toen het vorige fotoboek gelanceerd werd. © Stefaan Beel

Sinds december 2019 is Wout Beel (35) de vaste fotograaf bij de troepen van Lefevere. “Best spannend, want tot dan kende ik amper iets van de koers”, zei hij in een eerder interview met deze krant. “Ik wist dat ze met de fiets reden, maar daar stopte het zowat. Bij de ploegvoorstelling in januari in Calpe kende ik hoop en al drie namen van de 28 coureurs: Julian Alaphilippe, Yves Lampaert en Remco Evenepoel. De rest waren nobele onbekenden voor mij. Er ging een compleet nieuwe wereld voor me open en beetje bij beetje vervelde ik tot een echte wielerfan. Nu ben ik helemaal opgeslorpt door de koers.”

The Wolfpack Way is uitgegeven bij Lannoo, telt 240 pagina en kost 39,99 euro.

© Lannoo

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.