Martin Svrcek wint na korte solo Gullegem Koerse voor Yves Lampaert

Martin Svrcek haalde het voor Yves Lampaert en Lionel Taminiaux. © VDB

Martin Svrcek (Soudal Quick-Step) heeft dinsdag de 80e editie van Gullegem Koerse, met start en aankomst na 171 kilometer of zeventien ronden in Gullegem, gewonnen. De 21-jarige Slovaak trok in deze profwedstrijd op de nationale kalender met nog vier kilometer te rijden in de aanval uit een kopgroep met zes. Hij liet respectievelijk zijn teamgenoot Yves Lampaert en Lionel Taminiaux (Lotto Dstny) achter zich.

Ayco Bastiaens, Kenay De Moyer, Thomas Joseph, Jensen Plowright en Max Kroonen gingen in de derde ronde versnellen. Warre Vangheluwe probeerde in zijn eentje de kloof naar de kopgroep te overbruggen. De uittredende kampioen slaagde evenwel niet in zijn opzet. Na vijf ronden koers was de voorgift van het leidende vijftal opgeklommen naar 2:30. Met nog 75 kilometer te rijden kwamen voorin Ayco Bastiaens en Max Kroonen ten val. Laatstgenoemde kon opnieuw opschuiven, De Moyer moest voorin de rol lossen.

Met nog zeven ronden te rijden waren enkel nog Joseph, Plowright en Kroonen in de aanval. Achter hen volgde een totaal verbrokkeld peloton. Een eerste gedeelte werd gevormd door achttien renners met daarbij onder meer Yves Lampaert, Tim Declercq, Warre Vangheluwe, Oliver Naesen, Gianni Marchand, Baptiste Planckaert, Gijs Van Hoecke, Julien Vermote, Lionel Taminiaux, Ayco Bastiaens en Martin Svrcek. Op 25 kilometer van het einde werden de drie vroege vluchters gegrepen, maar vormde zich snel een kopgroep met Oliver Naesen, Yves Lampaert, Martin Svrcek, Jensen Plowright, Lionel Taminiaux en Julien Vermote.

Svrcek solo

Met nog vier kilometer te rijden zette Martin Svrcek het op een lopen. De Slovaak kon met geringe voorsprong zegevieren voor zijn teamgenoot Yves Lampaert. Martin Svrcek volgt zijn ploegmakker Warre Vangheluwe op als eindlaureaat van Gullegem Koerse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier