Jonathan Milan is Jasper Philipsen opnieuw te snel af in Renewi Tour in Ardooie

Jonathan Milan van Lidl-Trek komt over de eindmeet. © BELGA

Jonathan Milan (Lidl-Trek) heeft vrijdag de derde etappe in de twintigste editie van de Renewi Tour (WorldTour) gewonnen. Na 185,5 kilometer van Blankenberge naar Ardooie was de 23-jarige Italiaan in een massasprint Jasper Philipsen en de Duitser Max Walscheid te snel af. Jules Hesters werd zesde, Gerben Thijssen zevende en Arnaud De Lie tiende.

Alec Segaert (Lotto Dstny), donderdag tijdritwinnaar, behield de leiderstrui. In de stand heeft hij zeven seconden voor op de Amerikaan Magnus Sheffield. De Noor Tobias Foss is op elf seconden derde, Tim Wellens op zestien seconden vierde. Dankzij de bonificaties komt Milan opnieuw de top tien binnen. Hij is nu zevende, op 23 seconden.

Onder ruime belangstelling werd vanop de Zeedijk de start gegeven. Meteen kwam er een aanval met Warre Vangheluwe, Aaron Van Poucke, Ward Vanhoof, Jordy Bouts en Axel Huens. Die Fransman pakte de tussensprint mee na 15 kilometer koers en liet zich daarop inlopen door het peloton. Bij de eerste passage aan de eindmeet in Ardooie, waar nog eens vijf plaatselijke ronden van elk 16 kilometer dienden afgelegd te worden, was de voorgift van de vier vroege vluchters drie minuten op het peloton. Met nog drie ronden voor de boeg was dat 1:45 geworden. Vanhoof nam de drie sprinten van de Groene Kilometer, op 18 kilometer van de finish, voor zijn rekening en sprokkelde zo negen bonificatieseconden. Vangheluwe spartelde nog wat tegen ,maar op vier kilometer als laatste vroege vluchter gegrepen. In de daaropvolgende massasprint verzorgde wereldkampioen Mathieu van der Poel de leadout voor Philipsen, maar was Milan andermaal de snelste van het pak.

Het is al de elfde seizoenszege voor Milan. In de Renewi Tour won hij woensdag ook al de openingsrit in Bilzen, waar Philipsen eveneens op de tweede plaats strandde.

In de vierde rit leggen de renners zaterdag 178,5 kilometer af tussen het Nederlandse Oostburg en Aalter. Ook daar wordt een massasprint verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier