Gravelkampioen Gianni Vermeersch trekt voor het eerst naar de Tour de France: “Droom die uitkomt”

Gianni Vermeersch gaf vanmiddag een persconferentie met zijn ploeg Alpecin-Deceuninck in Gullegem. © VDB

Gianni Vermeersch (Alpecin-Deceuninck) heeft dit seizoen al een Belgische titel op zak. Op 1 mei kroonde hij zich in Turnhout tot Belgisch kampioen gravel. “Zondag in het BK op de weg heb ik een dienende rol”, vertelde de 31-jarige West-Vlaming vrijdag.

“Het zal zeker een afvallingskoers worden. “Van de start in Sint-Lievens-Houtem tot de aankomst in Zottegem is het geen meter vlak. Dat leerde me de verkenning van vandaag. Ik zie het niet gebeuren dat de hele bende op de eindmeet afstevent. Als het een spurt wordt, zal dat met een select groepje zijn. Onze ploeg is sterk met mannen als Quinten Hermans, Jonas Rickaert en natuurlijk Jasper Philipsen. Wij hoeven van niemand schrik te hebben. Hoe lastiger, hoe beter voor ons.”

© BELGA

Volgende week maakt Vermeersch in Firenze zijn Tourdebuut. “Dat is een droom die uitkomt. Naar de Tour kijk je als kind al, het is de koers. Ik ben blij dat ik daar nu ook deel van mag uitmaken. Ik zal mijn bekende rol daar vervullen. Knechten. De gravelrit is natuurlijk iets voor mij, maar ik ga eerst eens luisteren wat de objectieven zijn van de ploeg. Zondag hebben we een ander doel. Het zou mooi zijn mocht de tricolore trui te zien zijn in de Tour de France.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier