Frans en Glenda strikken Mathieu van der Poel tijdens verkenning van Gent-Wevelgem: “Hij was bijzonder gemotiveerd”

Mathieu van der Poel ging graag met Glenda op de foto. © TP
Redactie KW

Mathieu van der Poel is komende zondag een van de favorieten voor de voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem. De wereldkampioen verkende woensdag het parcours in de Westhoek en dat ging niet onopgemerkt voorbij.

Frans Lepla (65) ging woensdagmiddag zijn vrouw Glenda Inciso (51) ophalen van haar werk en op de terugweg merkten ze een wielrenner op met een regenboogtrui langs de Kemmelseweg bij Ieper. Het ging wel degelijk om de echte wereldkampioen.

Aan de kazerne

“Mathieu van der Poel stond ter hoogte van de voormalige kazerne met zijn fiets en een wagen van zijn ploeg Alpecin-Deceuninck. Er waren geen ploegmaats, enkel van der Poel en zijn ploegleider Christoph Roodhooft”, vertelt Frans, die meteen zijn wagen aan de kant zette voor een snelle ontmoeting.

Van Aert-supporter

“Ik ben een koersliefhebber en eigenlijk een Wout van Aert-supporter, maar het is natuurlijk uitzonderlijk om een renner van dit kaliber te kunnen strikken. Van der Poel was bezig met het klaarzetten van zijn fiets. Hij was heel vriendelijk en stond op het punt om aan zijn verkenning te beginnen. Hij was bijzonder gemotiveerd.”

De wereldkampioen maakte nog even tijd voor foto’s vlak voor zijn vertrek. Van der Poel kon Gent-Wevelgem nog nooit winnen. Vrijdag rijdt hij eerst de E3 Saxo Classic. “Het eerste duel met van Aert, ik ben benieuwd”, besluit Frans. (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier