Dwars door West-Vlaanderen: Arnaud De Lie traint liefst 80 km bij na de Bredene Koksijde Classic

Het ritje van Arnaud De Lie. © Strava
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

De 201 km van de Bredene Koksijde Classic, gewonnen door de Italiaan Luca Mozzato, volstonden vrijdag niet voor Arnaud De Lie. De Waalse renner van Lotto Dstny deed er nog een flink aantal kilometer bij.

Als er nog twijfels waren over de vorm van Arnaud De Lie, dan mogen die meteen van tafel. De Waalse toprenner is klaar voor het klassieke voorjaar. In de Bredene Koksijde Classic maakte hij al indruk tijdens de tweede passage over de Kemmelberg en later tijdens de doortocht door De Moeren. Op de poldervlakte spatte de kopgroep helemaal uiteen door de wind. De Lie had zich laten verrassen, maar slaagde er in zijn eentje in om naar een groepje met dertien leiders te rijden. Dat zorgde voor heel wat verbazing en bewondering bij commentatoren Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer tijdens de uitzending.

Arnaud De Lie eerder deze maand in actie tijdens Parijs-Nice.
Arnaud De Lie eerder deze maand in actie tijdens Parijs-Nice. © Belga

Ook na de wedstrijd, waarin hij vijfde zou worden, liet de Waalse toprenner van zich spreken. De Lie ging zelfs nog bijtrainen, goed voor maar liefst 80 km extra tot aan het ploeghotel in Deerlijk. De ‘Stier van Lescheret’ zou afklokken op een totaal van bijna 285 km, aldus zijn Stravagegevens.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier