Caleb Ewan sprint naar deugddoende overwinning in GP Marcel Kint

Ewan volgt zijn teamgenoot Arnaud De Lie (centraal op de foto) op op de erelijst van de Van Merksteijn Fences Classic-GP Marcel Kint. © DAVID STOCKMAN BELGA
Redactie KW

Caleb Ewan (Lotto Dstny) heeft zaterdag de 79e editie van de Van Merksteijn Fences Classic-GP Marcel Kint (cat. 1.1), met start in Kortrijk en aankomst na 199,4 kilometer in Zwevegem, gewonnen. De 28-jarige Australiër haalde het na een massasprint en liet respectievelijk Belgisch kampioen Tim Merlier (Soudal Quick-Step) en Gerben Thijssen (Intermarché-Circus) achter zich. Timothy Dupont (Tarteletto-Isorex) eigende zich de vierde plaats toe.

Na een spervuur van demarrages slaagden Thibau Verhofstadt, Yentl Vandevelde, de Brit Jacob Scott, de Australiër Declan Trezise, de Duitser Joshua Huppertz en de Nederlanders Bram Dissel en Jasper Haest erin een vroege uitval op te zetten. Het zevental sprokkelde vlug een voorsprong bijeen van meer dan vier minuten.

Met nog 50 kilometer voor de boeg was de voorgift geslonken naar twee minuten, dit door toedoen van de renners van Soudal Quick-Step, Intermarché-Circus en Lotto Dstny die op een massaspurt aanstuurden.

Eerste zege

Bij het ingaan van de laatste plaatselijke omloop, van 41,3 kilometer, was de voorsprong van de zeven vroege vluchters gezakt naar anderhalve minuut. Bij de passage op de kasseizone van de Beerbosstraat verloor Verhofstadt voeling met de kopgroep door pech en hielden we voorin nog zes renners over. Het peloton liet dat gezelschap nog even voor zich uitzwemmen maar in de laatste vier kilometer voor de eindmeet smolt alles samen. Haest spartelde als laatste tegen.

De lang op voorhand aangekondigde massasprint was daarop een feit. Caleb Ewan liet iedereen achter zich en boekte zo zijn eerste zege van het seizoen in het shirt van zijn team Lotto Dstny. Hij won op 14 januari ook al de Schwalbe Classic in de trui van de nationale ploeg van Australië.

Ewan volgt zijn teamgenoot Arnaud De Lie op op de erelijst van de Van Merksteijn Fences Classic-GP Marcel Kint. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier