Bondscoach Sven Vanthourenhout vertrekt na WK wielrennen in Zürich

Het WK in Zwitserland wordt het laatste moment van Sven Vanthourenhout als bondscoach. © BELGA

Belgian Cycling neemt na afloop van het wereldkampioenschap wielrennen op de weg in Zürich, dat later deze maand op de agenda staat, afscheid van bondscoach Sven Vanthourenhout. De beslissing werd na onderling overleg genomen. Dat heeft Belgian Cycling maandag gemeld.

De 43-jarige West-Vlaming was sinds 2017 verbonden aan de Belgische wielerfederatie, aanvankelijk als bondscoach voor de veldrijders. Later ging hij die functie combineren met de taak van sportief verantwoordelijke voor de wegrenners (mannen beloften en mannen elites). In die functie zette Vanthourenhout met de Belgische equipe enkele geweldige resultaten neer, zoals de wereldtitel op de weg in 2022 van Remco Evenepoel en diens winst een jaar later in de tijdrit. En afgelopen zomer werden de Olympische Spelen in Parijs een enorme voltreffer met een historische dubbelslag voor Evenepoel (goud in de tijd- en wegrit) en Wout van Aert (brons in de tijdrit).

Vanthourenhout staat nu nog voor een drukke laatste maand als bondscoach, waarin hij de Belgische prijzenkast mogelijk nog wat meer kan aandikken. Van woensdag tot en met zondag vindt in Limburg eerst het EK wielrennen op de weg plaats. Hij sluit zijn termijn als Belgische T1 vervolgens af met het WK in Zürich, tussen 21 en 29 september.

“Belgian Cycling wenst Sven Vanthourenhout, één van de meest succesvolle coaches in de geschiedenis van de federatie, uitdrukkelijk te bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren”, klinkt het in een mededeling. “We wensen Sven Vanthourenhout alle succes toe in de verdere uitbouw van zijn sportieve loopbaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier