Otto Vergaerde en Yevgeniy Fedorov uit koers gezet

De Belg Otto Vergaerde (Alpecin-Fenix) na zijn diskwalificatie tijdens de Ronde van Vlaanderen.©DIRK WAEM BELGA
De Belg Otto Vergaerde (Alpecin-Fenix) na zijn diskwalificatie tijdens de Ronde van Vlaanderen.©DIRK WAEM BELGA

Otto Vergaerde (Alpecin-Fenix) en Yevgeniy Fedorov (Astana-Premier Tech) zijn zondag wegens agressie al snel uit koers gezet in de 105e editie van de Ronde van Vlaanderen.

Het duo kreeg het in de beginfase aan de stok, met wat duw- en trekwerk. Het kwam uitgebreid in beeld en de wedstrijdjury besliste dan ook beide renners uit koers te nemen.

Duw

“Die renner van Astana (Yevgeniy Federov, red) wou nog naar de vroege vlucht heen springen. Hij was blijkbaar niet akkoord dat ik hem niet wou helpen in zijn actie. Hij sloeg ineens zijn remmen toe en daardoor kwam ik bijna ten val. Ik duwde hem terug. Daarop kwam hij naar mij en wou hij me een slag geven”, deed Vergaerde even later zijn verhaal bij Sporza.

Mathieu van der Poel, samen met Wout van Aert en Julian Alaphilippe een van de topfavorieten in deze Ronde, is zo al een ploegmaat kwijt. “Het is spijtig dat ik zo de ploeg in de steek laat. Ik reageerde gewoon op zijn actie en deed dat met mijn handen op het stuur. De jury zal zo wel een voorbeeld willen stellen. Ik kreeg de opdracht om het tempo te maken op de vroege vlucht, maar dat kan ik dus niet meer doen. Wat verderop staat er een auto van de ploeg. Daar kan ik instappen en van daaruit gaat het naar Oudenaarde waar de ploegbus staat.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.