Niels Vermeulen mist thuiskoers in zijn Meulebeke

D
Redactie KW

Belofte Niels Vermeulen staat zaterdag niet aan de start van de thuiswedstrijd in Meulebeke. De 20-jarige renner van WT Decock-Van Eyck-Devos-Capoen zag vorig seizoen grotendeels in het water vallen door een hardnekkig maagprobleem. “Ik heb nog een maandje training nodig om mijn conditie verder op te bouwen”, aldus Vermeulen.

De gezondheidsproblemen van Niels Vermeulen staken een week na het provinciaal kampioenschap de kop op. Plots haalde de renner van Wielerteam Decock-Van Eyck-Devos Capoen niet meer zijn gebruikelijke niveau. “Ik had gewoon de kracht niet meer in mijn benen. Op het PK had ik de juiste vlucht gemist, maar daar was ik wel nog goed. De weken erna heb ik zelfs moeten afstappen, het ging absoluut niet.” In eerste instantie werd gedacht aan een maagzweer, maar volgens de sportdokter was een virus de boosdoener. “Blijkbaar is het een virus dat ook beroepsrenners treft. Ik heb via de sponsor nu ook vitaminen gekregen die het zouden moeten verhelpen. We zullen zien wat het geeft in de eerste wedstrijden. Op training had ik niet echt last, maar in koers was het de hel. Ik ben mijn ploeg trouwens erg dankbaar voor de steun die ik in die moeilijke periode van hen gekregen heb.”

pas eind maart

Dee eerste wedstrijden van het seizoen zijn voor de Meulebekenaar pas voor binnen enkele weken. “Ik zal pas eind maart of begin april aan de start staan van wedstrijden”, aldus Vermeulen. “Ik heb de kalender eigenlijk nog niet in detail bekeken. Natuurlijk is het jammer dat ik zo mijn thuiskoers in Meulebeke moet missen, maar het is de juiste beslissing. Mijn ploegleider zei ook dat ik voorzichtig moet zijn.”

“Ik zal pas eind maart of begin april aan de start staan van wedstrijd”

De conditie van Vermeulen zit sowieso wel in stijgende lijn. “Ik heb nog een klein beetje achterstand, omdat ik niet genoeg verlofdagen had om deze winter op stage te gaan. Ik heb deze winter vooral gelopen en fitness gedaan. Als training heb ik ook een beetje cyclocross gedaan, maar wedstrijden zijn niks voor mij. Ik heb ooit in Ronse een scholencross gereden. (lacht) Maar daar zwijgen we beter over.”

Mecanicien

Nochtans is het veldritwereldje voor Niels Vermeulen geen ver-van-mijn-bedshow. De bijna 21-jarige renner werkt regelmatig als mecanicien voor de Amerikaanse nationale ploeg. “Dat is begonnen via mijn pa, die het al ongeveer 15 jaar doet. Ik ben zelf sinds 2008 beginnen meegaan en ben er stilaan ingerold. In totaal deed ik deze winter een stuk of 20 crossen als mechanieker. Het WK heb ik gemist omdat ik moest werken.” (ACL)