Michael Vanthourenhout troeft Iserbyt in Tsjechië af, Van Aert weer derde

Eli Iserbyt werd tweede in Tsjechië. © (Foto BELGA)
Redactie KW

Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zondag in het Tsjechische Tabor de eerste manche van het wereldbekerseizoen op zijn naam geschreven. De 26-jarige Vanthourenhout haalde het met enkele tellen voorsprong op zijn ploegmaat Eli Iserbyt. Wout van Aert (Jumbo-Visma) eindigde als derde.

Vanthourenhout reed een sterke cross, maar Iserbyt gaf zich niet meteen gewonnen. In het slot maakte Vanthourenhout het verschil, en moest Iserbyt lossen. Van Aert eindigde in hun spoor als derde.

Iserbyt won zaterdag in Kortrijk de CAPS Urban Cross. In zijn eerste cross deze winter eindigde Wout van Aert (Jumbo-Visma) in West-Vlaanderen ook op de derde plaats.

In de wereldbeker staan dit seizoen slechts vijf manches op het programma, een pak minder dan de voorziene veertien omdat heel wat organisatoren een cross in dit coronajaar niet meer zagen zitten. Daarmee is de wereldbeker het zwaarst getroffen van de drie regelmatigheidscriteria. Het prijzengeld is, omwille van minder manches, ook een pak lager dan andere jaren.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.