Le Tour de Pong (20) – maandag 23 juli: “Het lijkt hier soms wel Spanje”

© BELGA
Timothy Dupont

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf.

“Ik ben nog een koffietje aan het drinken. Wees gerust, ik zal kunnen slapen, want het is een deca. Vandaag was een best wel heerlijke dag. Zoals je op één van de foto’s kunt zien, heb ik een interview moeten geven voor VTM. Die mensen waren hier, dus hebben ze dat gevraagd. Maar waarom en waarvoor het precies was, weet ik niet.”

De dag begon wel iets minder. Ik kreeg immers bezoek van de dopingcontroleurs. (lacht) Gelukkig niet om zes uur ‘s ochtends, anders was ik waarschijnlijk zot geworden. Ze stonden er om kwart na negen en uiteindelijk heb ik tot tien uur kunnen slapen. Niets ernstigs dus. (grijnst) Daarna was het tijd om te ontbijten. In principe nemen we dat altijd in het hotel waar we verbleven. Onze kok is er ook om een eitje te bakken en voor een smoothie zorgen. Wat ik als ontbijt eet? Meestal een drietal eitjes. Een omeletje dus. En daarnaast wit brood, want dat verteert vlot. Met confituur of soms eens Nutella.”

Le Tour de Pong (20) - maandag 23 juli:

“Daarna hebben we een uur losgereden. Niet meer, want daar hadden we geen behoefte aan. En we hebben onderweg een terrasje gedaan, al stelde dat niet veel voor. Je moet weten dat we hier in het Hol van Pluto logeren. Een pracht van een domein met alles wat je maar wilt, maar daarbuiten lijkt het wel Spanje. Alsof je in sommige dorpen 100 jaar terug in de tijd wordt gegooid.”

“Na terugkeer hebben we gegeten, een beetje aan het zwembad geleden, ik ben langsgeweest bij de osteopaat en de masseur. En daarna was alweer tijd om te eten. (grijnst) Er was trouwens redelijk wat volk aanwezig aan het zwembad. Vandaag had de ploeg heel wat vips op bezoek en die hebben er tegelijkertijd gebruik van gemaakt om ook aan het zwembad te gaan liggen. Groot gelijk hadden ze.”

Le Tour de Pong (20) - maandag 23 juli:

Het was de ideale dag om de batterijen weer helemaal op te laden. De rit van morgen, de eerste in de Pyreneeënrit, kent een heel lange aanloop en zal in principe dus geen problemen opleveren om binnen tijd aan te komen. Woensdag wordt heel wat anders, maar ook die dag zie ik met vertrouwen tegemoet. Ik bekijk het dag per dag. Het doel is Parijs.” (TVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.