Le Tour de Pong (22) – woensdag 25 juli: “Tour is niet voor watjes”

© BELGA
Timothy Dupont

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf.

“Ja, ik ben toch wel blij dat deze dag voorbij is. Het was weer hard tegen onzacht. Anderhalf uur aan 300 watt gemiddeld, voor iemand van mijn gewicht is dat toch knokken.(grijnst) De Tour is niet voor watjes, dat is me intussen al duidelijk geworden. Maar de lastigste rit was het niet. Neen, dat was die naar Alpe-d’Huez. Met voorsprong zelfs.”

Le Tour de Pong (22) - woensdag 25 juli:

“Ik heb nog behoorlijk lang het tempo van het peloton proberen te volgen op de eerste col, de Peyresourde. Maar ik wist dat ik niet mocht forceren en heb na een kilometer of vijf voor mijn eigen tempo gekozen. Het was beter zo, want het was vandaag extreem warm en middenin het peloton had ik echt geen adem. Dan rijd ik liever wat meer in de wind of alleen zodat ik toch wat meer lucht heb. Gelukkig had ik ook de hele rit een ploegauto bij me voor drank en kon ik geregeld van supporters langs de kant van de weg water aannemen om over mijn hoofd te kieperen.”

Le Tour de Pong (22) - woensdag 25 juli:

“Het was de hele rit toch ook een beetje rekenen. Maar uiteindelijk draait het telkens om hetzelfde: bergop een bepaald vermogen trappen. En dan weet je dat een bepaald aantal minuten verliest. Zo ben ik met een achterstand van dertien minuten aan de slotklim begonnen. Toen wist ik: oké, dit komt wel in orde. Na de finish moesten we nog acht kilometer afdalen naar waar de ploegbussen stonden. Van daaruit was het vervolgens nog twee uur rijden naar ons hotel in Pau.”

Le Tour de Pong (22) - woensdag 25 juli:

“Morgen is er gelukkig nog eens een vlakke rit. Of het een sprint wordt? Ik denk het wel. Ik vermoed dat de ploeg van Démare zal controleren en wat hulp zal krijgen van de mannen van Kristoff. Sagan? Ik hoorde ook dat hij vandaag zwaar gevallen is, maar meer weet ik er ook niet van. Wat mezelf betreft hoop ik toch zeker op een toptienplaats. Vandaag voelden de benen behoorlijk goed aan. Ik ben zeker niet stikkapot. En heel veel rappe sprinters zijn er niet meer. De rit van morgen is iets om naar uit te kijken.” (TVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.