Le Tour de Pong (25) – zaterdag 28 juli: “Een wreed lange dag…”

© BELGA
Timothy Dupont

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf.

“Wat een wreed lange dag was dit zeg! We zijn vanuit ons hotel in Pau al om half tien ‘s ochtends met de ploegbus naar het Baskenland en pas om half acht ‘s avonds waren we terug. En dat voor eigenlijk maar heel even te fietsen. Zelf heb ik mijn tijdrit afgewerkt en daarna heb ik op de bus gewacht en ook een beetje buiten gezeten. Kortom: ik heb me verveeld. Want in praten heeft niemand op dit moment nog veel zin. Je merkt gewoon dat de vermoeidheid op dit moment van de Tour enorm groot is.”

Le Tour de Pong (25) - zaterdag 28 juli:

“Morgenochtend worden we iets voor tien uur door de Tourorganisatie opgehaald om het vliegtuig richting Parijs te nemen. Intussen is mijn vriendin Cindy daar al aangekomen. Samen met de vriendin en zus van mijn slaapkamergenoot Guillaume Van Keirsbulck slaapt ze vannacht in het hotel waar wij morgenavond ook zullen verblijven. Het was een goed idee van hen om vandaag al naar Parijs af te zakken, want morgen zal het daar een drukte van jewelste zijn en na een autorit van vier uur zou het wel een heel lange dag worden. Guillaume en ik kijken er nu al naar uit!”

Le Tour de Pong (25) - zaterdag 28 juli:

“Intussen loopt deze Tour op zijn einde. Wie voor mij dé figuur van deze editie is? Je zou de gele trui kunnen zeggen, maar ik vind dat de eindzege vooral een zege van het blok Sky is. Doe dan maar liever Peter Sagan. Dat is een figuur op zich! En na zijn val zag ik hem gisteren enorm afzien, maar toch doorbijten. Chapeau, zeker voor iemand die al zoveel gewonnen heeft.” (TVB)

Le Tour de Pong (25) - zaterdag 28 juli:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.