Le Tour de Pong (10) – vrijdag 13 juli: “Met slag in wiel moeten sprinten…”

© BELGA
Timothy Dupont

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf.

“Weer een rotdag, hé. Het is te zeggen: ik voelde me eigenlijk niet slecht, de hele dag niet. Maar in de sprint liep het alweer fout. Op twee kilometer van de aankomst kwam er iemand van UAE onderdoor. Hij pakte me helemaal mee naar de buitenkant, waardoor ik vol in de remmen moest en mijn wiel een ferme klap kreeg. Er zat een slag in mijn wiel. Vanuit 50ste positie kon ik nog terugvechten en dus is die 15de plaats inderdaad nog zo slecht niet, maar daarvoor ben ik hier natuurlijk niet.”

https://www.youtube.com/watch?v=4WcODepBHHA

“Mijn keel doet wel nog altijd veel pijn. Er is beterschap in vergelijking met gisteren, maar ‘s avonds moet ik nog behoorlijk wat pijnstillers nemen. Tot en met zondagavond moet ik nog antibiotica nemen. Hopelijk ben ik er tegen de eerste rustdag er volledig van verlost en kan ik met een goed gemoed de bergen in.”

Le Tour de Pong (10) - vrijdag 13 juli:
© BELGA

Wat de koers zelf betreft: het is precies alsof wij de enige ploeg zijn die in etappes als vandaag willen koersen. Het is jammer. Belachelijk zelfs. Oké, het levert een kleine ploeg als ons behoorlijk wat prijzengeld op, maar het is echt jammer dat er zo weinig ondernomen wordt. De weersomstandigheden zijn natuurlijk wel ideaal. Als er op het parcours van vandaag wind had gestaan, we zouden een heel andere koers gekregen hebben…”

Le Tour de Pong (10) - vrijdag 13 juli:
© BELGA

Le Tour de Pong (10) - vrijdag 13 juli:
© BELGA

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.