Bas Vandenbulcke trekt naar Acrog-Tormans

Bas Vandenbulcke. © Foto Coghe
Redactie KW

Bas Vandenbulcke (15) werkt nog twee wedstrijden af en zet dan een punt achter een mooie wegcampagne. De eerstejaarsnieuweling etaleerde een grote regelmaat. Wat wordt beloond met een transfer naar Acrog-Tormans.

Zaterdag trekt hij naar Sint-Denijs (Zwevegem), zondag rijdt hij in Affligem de finale van de Topcompetitie. Vorige week was de pion van Young Cycling Team Middelkerke wat ziekjes. Waardoor hij zaterdag Orroir liet passeren. Zondag kwam hij wel aan de start van de Keizer der Nieuwelingen. Hij werd elfde. “Omdat het in Tielt een wedstrijd dicht bij de deur was, wilde ik er absoluut koersen”, vertelt Vandenbulcke. “Ik moet eerlijk toegeven dat ik geen overschot had. De ziektekiemen waren niet helemaal verdwenen. Toch was ik mee in de eerste groep. Komende zaterdag zie ik de kermiskoers in Sint-Denijs als test. Pas dan kan ik denken aan wat ik van de Topcompetitieproef in Affligem mag verwachten.”

Klimwerk

Wat zijn resultaten tijdens het slotweekeinde ook zijn, Bas Vandenbulcke kende een heel mooi seizoen. Twee keer mocht hij de handen in de lucht gooien. Een van die zeges leverde hem de West-Vlaamse trui op. Hij eindigde circa twintig keer binnen de top tien. “Mijn regelmaat was groot”, beseft hij. “Enkel in de klimkoers in Herbeumont kende ik een mindere dag. En in Couvin had ik pech, mijn ketting liep tweemaal af. Nochtans doe ik die wedstrijden heel graag. Met mijn 55 kilogram ben ik geschikt voor zo’n klimkoersen.”

Naar alle waarschijnlijkheid zal de provinciale kampioen in 2024 enkele keren meer mogen proeven van het klimwerk. Bij Acrog-Tormans staan een aantal buitenlandse wedstrijden op het programma. Onder meer in Tsjechië en Spanje. “Koersen in het buitenland interesseert me”, gaat Vandenbulcke verder. “Hopelijk geraak ik enkele keren in de selecties. Dat Kyano Cottignies, mijn beste vriend, ook naar Acrog-Tormans verhuist, is tof. Zo blijven we in hetzelfde team. Deze winter ga ik veel duurtrainingen proberen af te werken. Een paar strandracen staan ook op mijn programma. En misschien ook eens een loopwedstrijd, maar dat moet ik nog bespreken”, besluit hij. (HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier