Europees juniorenkampioen tijdrijden Alec Segaert wil voor eigen volk uitpakken

© (Foto BELGA)
Bron: Belga

Europees kampioen Alec Segaert hoopt op een glansprestatie op het WK wielrennen in eigen land. “Dit parcours ligt me nog beter dan het EK, ik hoop echt op een topresultaat”, zegt hij in aanloop naar de tijdrit van dinsdag tussen Knokke-Heist en Brugge.

Segaert is een kind van de streek en woont in Lendelede. “Ik denk niet dat er iemand dichter bij het parcours woont dan ik”, vertelde hij op een persmoment zondagochtend. “Het geeft me enorm veel motivatie om hier voor eigen volk te koersen, in eigen land. Ik ken het parcours en ik heb al de Europese titel op zak. Dat geeft me vertrouwen. Mijn voorbereiding voor het EK liep in de war door een valpartij, nu heb ik wel een vlekkeloze voorbereiding achter de rug. Dat is alleen maar een voordeel. Ik kijk er enorm naar uit om het hier goed te doen.”

Met die Europese titel op zak droomt België uiteraard ook van een wereldtitel. “Maar simpel wordt het niet”, weet hij, “op het EK waren de Britten en Denen er niet bij. Die zijn ook altijd heel sterk tegen de klok. En dan heb je ook nog de Amerikanen. Het is moeilijk om te voorspellen. 1 en 2 zou terug mooi zijn, maar dat durf ik niet zeggen. Het wordt geen exacte kopie van het EK. Ik hoop alleszins op een heel goed resultaat. Het parcours is helemaal mijn ding. Volledig vlak met lange rechte stukken. Afhankelijk van hoe de wind staat moet je die nemen op hoge kadans of hoog vermogen. Ik heb gewerkt op beide scenario’s en niets aan het toeval overgelaten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.