Tweedejaarsbelofte Lucas Scherrens weet waar zijn ambities liggen: “Podiumplek op een kermiskoers”

Lucas Scherrens aan het werk tijdens de Memorial Bjorg Lambrecht, eind augustus in Knesselare. © HF
Redactie KW

Lucas Scherrens begon als eerstejaarsjunior te koersen. Hij sloot zijn U19-periode af met een overwinning in Lendelede. In z’n tweede seizoen bij de beloften is de negentienjarige kerel nog op zoek naar een eerste zege. Lukt het niet als renner, dan gaat hij voor een carrière bij de politie.

Zoals velen probeerde Lucas Scherrens het in het voetbal. Hij speelde bij de gewestelijke jeugd van Beernem, Sint-Joris en Knesselare. Toen reed hij al eens mee met zijn pa met de wielertoeristen. “Wat ik leuk vond”, vertelt de jonge postbode. “Ik kreeg goesting om competitie te doen. Dat zit een klein beetje in mijn genen, want de broer van mijn opa is prof geweest.”

Niet de eerste de beste, want een man die vier etappes in de Tour won: Rudy Matthys, intussen 65. “Soms komt hij eens kijken naar mij”, geeft de pion van VDM-Trawobo toe. “Voetbal en wielrennen is niet te vergelijken. Je moet er veel meer voor doen. Ik heb een job die goed te combineren valt met de koers. Ik werk in Aalter bij bpost. Dat is vroeg opstaan, maar de meeste dagen heb ik in de namiddag tijd om te gaan trainen.”

Scherrens merkt progressie in z’n uitslagen. “Vorig jaar reed ik nog niet voor de prijzen, maar achteraf was ik tevreden over mijn eerste beloftenseizoen”, gaat hij verder. “Begin dit seizoen voelde ik me goed. Maar ik kreeg mycoplasma, wat natuurlijk een domper was. De laatste twee, drie weken gaat het weer beter.”

doelstellingen

Vrijdag 6 september staat voor Scherrens, die in Gent integrale veiligheid studeerde en in de toekomst naar de politieschool wil, de voorlaatste manche van de Road Series in het Henegouwse Angreau op het programma. “Misschien zal ik volgende week zondag ook de nieuwe UCI-koers in Halle kunnen rijden”, aldus Scherrens. “Wedstrijden van de Road Series spreken me het meest aan. Omloop Het Nieuwsblad vond ik de plezantste van het jaar. Die dag was het slecht weer, maar dat schrikt me niet af. Dit seizoen hoop ik een podiumplek te bemachtigen op een kermiskoers, of op een interclub een plek in de top twintig of top tien.” (HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier