Hollebekenaar Marvin Odent strandt op zeven seconden van brons in de tijdrit op de Paralympische Spelen in Parijs

Marvin Odent in actie tijdens de tijdrit. © BELGA
Anton Peene Reporter

Woensdag stonden op de Paralympische Spelen in Parijs verschillende tijdritten op het programma. In de categorie MH3 was het de beurt aan Marvin Odent. De Hollebekenaar debuteerde op de Spelen en werd knap vierde. Donderdag volgt al de wegrit.

Marvin Odent mocht donderdagnamiddag debuteren op de Paralympische Spelen van Parijs. De 40-jarige handbiker uit Hollebeke nam deel aan de individuele tijdrit in de categorie MH3 in Clichy-sous-Bois. Iets voor 16 uur vertrok hij voor een rit van 28 kilometer. Na 5,8 kilometer kwam hij door als tweede na de Franse topfavoriet en latere winnaar Mathieu Bosredon.

Aan de volgende twee tussenpunten noteerde Marvin steeds de vierde tijd. Ook de Fransman Johan Quaile en Martino Pini gingen hem vooraf. Aan de finish klokte onze landgenoot af in 46’20”51, op 2’47” van Bosredon en op slechts zeven seconden van brons.

Wegrit donderdag

Eerder op de dag regende het al medailles. Zijn collega-wielrenners pakten vier medailles. Michele George uit Waregem haalde in het paardrijden opnieuw goud. Donderdag verschijnt Marvin vanaf 16 uur aan de start van de wegrit, de afstand bedraagt 70 kilometer. Zaterdag volgt nog de estafette met Maxime Hordies en Jonas Van de Steene.