Het was een andere koers, in Ardooie

Winnaar Tim Merlier testte de Foxrider van Metafox even uit na de aankomst. © JM
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Dit jaar geen vierde editie van de Binck Bank Tour, maar de aankomst van de eerste Benelux Tour als opvolger van deze ronde van de lage landen. Vorig jaar fietste men hier nog rond in coronastijl. Dit jaar gooide het publiek bijna alle coronaremmen los.

Nauwelijks mondmaskers, geen verplichte looprichting, gezellige terrasjes… Het contrast kon niet groter zijn. Dit jaar niet de klassieke etappe vanuit Blankenberge, maar een (korte) rit vanuit Aalter waardoor de aankomst in de Stationsstraat vroeger kwam dan voorzien. Velen waren dan ook te laat op de afspraak om de vier plaatselijke rondes live te volgen.

Ondanks de stevige concurrentie van de Vuelta kreeg de World Tour wedstrijd een mooie bezetting. Kevin uit Kortrijk had er zelfs een ‘brosdag’ op school voor over om zijn handtekeningenverzameling van renners aan te vullen. “Evenepoel ontbrak er nog in”, klonk het, maar veel tijd had de jongen niet. Hij ging op jacht. Om 13 uur sloot de perskring de pronostiek af. “Ardooie voorspelt een overwinning voor Tim Merlier of Cadel Ewan”, zegt secretaris Jan Dhaene. Het kamp van Merlier haalde het. Wij zagen nog een tevreden Charlotte Vanhecke : “Mooi weer, een mooie winnaar en voor volgend jaar lig de afspraak ook al vast voor eind augustus.” (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier