Grote Prijs Jean-Pierre Monseré doorkruist wielergemeente Ichtegem

Schepen Geert Vandaele en Tina Ledaine zijn blij de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré te mogen verwelkomen. © GINO COGHE Foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Op zondag 6 maart vindt de ‘Grote Prijs Jean-Pierre Monseré’ opnieuw plaats, een koers die uitsluitend op West-Vlaamse bodem wordt gereden. De editie van dit jaar zal vier keer door het centrum van Ichtegem passeren. Het sein voor het bestuur om in Ichtegem een wielerdorp op te zetten.

Een extra sfeermaker is ongetwijfeld ook de fietsende fanfare ‘De Zwaluw’. De fietsende fanfare, uniek in Vlaanderen door haar bezetting trompet-cavalerie instrumenten, wordt een echte must see én hear. Er is ook gedacht aan het jongere publiek. Naast springkastelen, zorgt Clown Lily voor de jeugdige animatie.

Wielerdorp

“Na het coronajaar willen we als wielergemeente alle Ichtegemnaars uit hun kot lokken”, vertelt schepen van Evenementen Geert Vandaele. “Om 10 uur gaat het wielerdorp open want omstreeks 10.30 uur verwachten we de eerste doortocht. Vanaf dan is er ook randanimatie voor jong en oud en voorziet de lokale horeca ons van heerlijke hapjes en drankjes.”

“De renners passeren vier keer langs het Wielerdorp op de markt van Ichtegem, vooraleer de beklimming van de Lookhuisstraat aan te vatten”, voegt schepen van sport Tina Ledaine er aan toe. Wil je iemand uitdagen voor een sportief treffen of kijk je liever live mee op het grote scherm? Dat kan allemaal!”

Grote Prijs Jean-Pierre Monseré, zondag 6 maart vanaf 10 uur op en rond de markt van Ichtegem. De toegang is gratis. Contact: cultuur@ichtegem.be – 059 34 11 46

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier