Dovy Keukens-FCC naar Road Series: “Lastig jaar”

Het Dovy keukens FFC cycling team. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Mijlpaal in de nog jonge clubgeschiedenis! Dovy Keukens-FCC waagt zich in seizoen twaalf aan de Road Series. In tien wedstrijden in België en Nederland nemen de beloften van de ploeg het op tegen de driekwart profs van developmentteams.

Bij de club van voorzitter Frans Delameilleure ligt het gewicht vooral op de schouders van Kenneth Verstegen. De laatstejaarsbelofte reed in 2021 al voor Dovy Keukens-FCC, verdedigde daarna twee jaar de kleuren van EFC-L&R-Van Mossel en keerde terug naar het oude warme nest. Met als doel de poort naar de profs open te beuken. “Bij de samenstelling van z’n programma kreeg Kenneth carte blanche”, verduidelijkte algemeen verantwoordelijke Jochen Deweer tijdens de voorstelling van het team.

“Met Alessio De Maere is Kenneth onze kopman. Alessio beschikt over hele snelle benen, hij is katterap. We trokken vooral eerstejaarsbeloften aan. Omdat er op de transfermarkt weinig andere beschikbaar waren.”

Zeven eerstejaars

Dus trok Dovy Keukens-FCC de eerstejaars Simon Bril (Poperinge), Kenji Coenen (Outrijve), Seppe Leman (Ingelmunster), Laurens Plancke (Moorslede), Baptiste Swertvaegher (Brugge), Jules Verhaeghe (Brugge) en Milan Vermeulen (Moorsele) aan. De ploeg heeft al een stage in Spanje achter de rug. “Die stond op een hoger niveau dan de vorige twee jaar”, vond Peter De Maere, één van de drie ploegleiders.

“Daar merkten we dat onze jongeren in de ploeg branden van ambitie. Eigenlijk had ik gehoopt om aan het einde van mijn derde jaar als sportdirecteur door te stoten naar de Road Series. Die promotie kwam een jaar vroeger. Dat is prachtig, maar we gaan dit seizoen zeker enkele keren slagen krijgen. Het wordt een heel lastig jaar, daar wil ik iedereen voor waarschuwen.”

Een verwittigd renner moet er twee waard zijn. Zondag staat met Brussel-Opwijk een eerste proef van de Road Series op de kalender. Dovy Keukens-FCC trekt met volgend zestal naar deze wedstrijd: Verstegen, Swertvaegher, Van de Sompel, De Maere, Vanderplasschen en Verhaeghe. Een week later staat in Nederland de Ronde van Limburg op de kalender. De Memorial Danny Jonckheere op woensdag 28 augustus is de enige West-Vlaamse proef in deze Road Series.

(HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier