Ann-Sophie Duyck: “Spijtig dat ik net Jesse moest laten voorgaan”

Ann-Sophie Duyck behaalde zondag zilver op het BK Wielrennen in Gent, maar had gehoopt om haar provinciegenoot nog in te kunnen halen. © belga
Redactie KW

Op maar liefst vijfhonderd meter van de meet zette Jesse Vandenbulcke zondag haar sprint in tijdens het BK wielrennen op de weg. Ann-Sophie Duyck (afkomstig uit Izegem en woonachtig in Hulste) naderde nog fiks tot op Vandenbulcke, maar de overwinning zou de renster van Doltcini niet meer afstaan.

“Ik ben tot halfweg de fiets gekomen van Jesse Vandenbulcke, maar verder niet”, vertelt Duyck. “Ik wist dat zij de snelste was van ons viertal, daarom ook probeerde ik in de slotronde meermaals een uitval op te zetten. Dat lukte niet. Ik ben niet de snelste in de sprint. Ik hoopte dat ze helemaal stil zou vallen, maar dat gebeurde spijtig genoeg niet. Dus moet ik maar genoegen nemen met de zilveren medaille. Dit was misschien wel dé kans om Belgisch kampioene op de weg te worden, maar het was net niet. Wie weet wat de toekomst brengt?”

Jolien D’hoore, Kaat Hannes en Lotte Kopecky waren niet te bespeuren op het podium. “Wij slaagden erin een lange vlucht tot het einde te dragen. Gaandeweg werd onze kopgroep uitgedund en uiteindelijk kwam het tot een sprint met vier. Ik zag meteen dat het goed zat en dat we de juiste mensen mee hadden om hiermee vol door te gaan. Dat lukte ons, al is het spijtig dat ik net Jesse moest laten voorgaan”, besluit Duyck.

(Belga)