West-Vlamingen op longlist sportman en sportvrouw van het jaar

© VDB
Redactie KW

Maandagmiddag zijn door Sportpress.be, de Belgische Beroepsbond voor Sportjournalisten, de genomineerden voor de voornaamste sportprijzen bekendgemaakt. Het gaat nog om longlists, later worden dan de drie uiteindelijke genomineerden per categorie bekendgemaakt.

Voor Sportman van het Jaar zijn voorlopig drie West-Vlaamse triatleten genomineerd : Marino Vanhoenacker, Frederik Van Lierde en Joerie Vansteelant. Bij de vrouwen maakt Delfine Persoon (boksen) kans.

Voorts is er heel wat West-Vlaamse aanwezigheid bij de genomineerden voor beloftevolle jongere van het jaar, met Kimmer Coppejans (tennis), Emma Meesseman (basket), Emma Plasschaert (zeilen) en Stoffel Vandoorne (autosport). Bij de genomineerden voor ploeg van het jaar vinden we onder meer de nationale vrouwenploeg in het volleybal en wielerploeg Omega Pharma Quick Step van Patrick Lefevere.

Bij de genomineerden voor paralympiër van het jaar zijn drie van de vier kandidaten West-Vlaming. Daar gaat het tussen onder meer Wim Decleir (handbike), Michèle George (dressuur) en Frederic Van den Heede (atletiek).

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier