Voorzitter Patrick Schatteman (Soncotra Poperinge) is tevreden man: “We zitten goed voor de komende jaren”

Patrick Schatteman. © GF
Anton Peene Reporter

Na een competitievrije periode is het zaterdag tijd voor een bekerwedstrijd voor Soncotra A. Voorzitter Patrick Schatteman die heel tevreden is over de gang van zaken – hoopt dat de ploeg zich net als vorig jaar kan kwalificeren voor de finale.

Soncotra A kijkt derdeprovincialer Avelgem in de ogen voor de beker van West-Vlaanderen provinciaal. “Vorig jaar bereikten we de finale en dat zouden we graag overdoen. Als we Avelgem kloppen, gaan we naar de laatste vier”, zegt Patrick.

Tussenbalans

De competitie ligt even stil en dus maken we even een sportieve tussenbalans op met de voorzitter. “Met de Promo 1-ploegen draaien we goed in een moeilijkere reeks dan vorig jaar. De ploegen zijn meer aan elkaar gewaagd. De meeste speelsters hebben al heel wat ervaring op de teller. Ook de tweede ploeg in Promo 3, die een stuk jonger is, doet het uitstekend, ze doen zelfs mee voor promotie. Het is geen must, maar wellicht moet de top twee promoveren. Ook de andere Promo 3-ploeg Soncotra C bestaat uit speelsters die al heel lang bij de club zitten. In Promo 4 hebben we een jeugdploeg die eigenlijk U19 is. Maar door het gebrek aan een aparte U19-reeks spelen ze al op seniorniveau. Dat is heel leerrijk voor die meisjes.”

Brede basis

Naast het sportieve ziet Patrick nog meer positieve zaken. “Het ledenaantal gaat in licht stijgende lijn. Er zijn rond de 160 spelende leden met een heel brede basis bij de jeugd. Zo zijn er bijvoorbeeld vijf U13-ploegen. Er is een goeie basis trainers, vrijwilligers en bestuursleden. Elke ploeg heeft een afgevaardigde en er is een nieuw jeugdbestuur. Met de nieuwe naamsponsor Soncotra zitten we de komende jaren goed”, zegt de 58-jarige voorzitter, die bijna 20 jaar geleden aanspoelde in Poperinge.

Liefde gevolgd

“Ik ben van Lochristi en volgde de liefde. Ik ben getrouwd met Carine De Saedeleire, die vroeger nog in het bestuur zat. Zo ben ik er als vrijwilliger ook ingerold en intussen ben ik bijna tien jaar voorzitter. Naast dit engagement ben ik werkzaam bij Volvo. Daar leid ik een team in Zweden voor de wereldwijde productie. Ik zit om de drie weken in Zweden, maar dankzij de technologie kan ik alles wel combineren.”

Zaterdag 17 februari om 17 uur: Soncotra Poperinge A Kerdavo Avelgem B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier