Vlamvo C gaat naar Promo 1: “Kers op de taart”

We zien Vlamvo C met boven van links naar rechts: libero Kady gauquie, adna Bequoye, Lana, goethals, Jolien Comyn, Anna Depinois, Ebel Van Mullem en coach Leen Corneillie. Tweede rij links naar rechts: Marie Battheu, Laney Lemaire, Jolien Pyck, Rani Grijp, Amber Crombez en onderaan kapitein Britt Dolphen en Annabeth Verhulst. © gf
Anton Peene Reporter

Volgend seizoen zal Vlamvo met twee ploegen aantreden in Promo 1. De B-ploeg speelde er al en krijgt het gezelschap van de C-ploeg, dat vice-kampioen werd in Promo 2 en als extra stijger mag promoveren.

Vlamvo Vlamertinge had afgelopen seizoen drie hoofdploegen in competitie. Volgend jaar komt er een vierde ploeg bij in Promo 4. Voor twee andere ploegen was het nog even afwachten in welke reeks ze zouden uitkomen. De A-ploeg maakte kans op promotie naar Nationale 1. Dat is echter niet gebeurd en dus blijft de vice-kampioen in deze reeks actief volgend seizoen. Ook de C-ploeg eindigde dit seizoen als vice-kampioen. Zij promoveren wel en spelen volgend seizoen in Promo 1. “We moesten eerst nog Ruvo Ruddervoorde de vice-kampioen uit de andere Promo 2-reeks voor ons dulden”, legt coach Leen Corneillie uit. “Er was echter nog ruimte voor bijkomende stijgers en zo mogen ook wij ons opmaken voor een reeks hoger. Voor de speelsters is dit een extra kers op de taart. Anderzijds is het ook niet ideaal dat we nu met twee ploegen in dezelfde reeks zullen aantreden. Wij zijn een doorstroomploeg en dan is het beter dat er wat meer spreiding is.”

Twee promoties op rij

De C-ploeg ging in twee jaar van Promo 3 naar Promo 1, een nieuwe promotie lijkt nu echter niet aan de orde. “Het zal een moeilijk verhaal worden, maar we hebben niets te verliezen. Vorig seizoen had ik ook niet gedacht dat we voor de tweede keer op rij vice-kampioen zouden kunnen worden. De stap naar Promo 1 lijkt me wel groter. Mijn team is piepjong en zal wellicht aanvalskracht, ervaring en gestalte tekortkomen. Vier speelsters van dit seizoen schuiven door naar de B-ploeg en er komen vijf speelsters van de U17 bij. Het wordt een ruime selectie van 13 spelers. De onderlinge matchen tegen de B-ploeg zullen speciaal zijn. Dan zijn wij underdog en ligt de druk bij hen”, aldus Leen (41), die al verschillende decennia betrokken is bij Vlamvo als speelster en trainster. “Naast deze ploeg train ik volgend seizoen de U11 provinciaal. Dat is de ploeg van mijn dochter. Ik geef ook nog een training aan de 2.0. Er komen dus weer voldoende uitdagingen aan komend seizoen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier