Roeselare verslaat Menen en verovert voor de 16e keer de Beker van België volleybal: “Heel speciaal”

Roeselare mocht al voor de zestiende keer de beker in de lucht houden. © Belga

Roeselare heeft zaterdag voor de zestiende keer in de clubgeschiedenis de Beker van België volleybal bij de mannen gewonnen. In de finale in het Antwerpse Sportpaleis haalde het team van Steven Vanmedegael het met 3-1 van Menen. De setstanden waren 25-17, 25-27, 25-16 en 25-12.

Landskampioen Roeselare, opnieuw dominant in de competitie, maakte zijn favorietenrol waar. Enkel in de tweede set was Menen de evenknie van Roeselare, na een spannend slot ging die naar de troepen van Frank Depestele. Roeselare reageerde daarop met tweemaal een vlotte setwinst.

Alleen recordhouder

Met zestien bekertrofeeën is Roeselare alleen recordhouder. Het won de trofee zeven keer in de voorbije acht edities. Maaseik staat veertien keer op de erelijst.

Vorig jaar speelden de West-Vlaamse clubs eveneens de bekerfinale. Roeselare trok toen met 3-0 aan het langste eind. Menen stond voor de derde keer in de eindstrijd. In 2007 leed het een 3-0 nederlaag tegen Maaseik.

Rotty met glansrol

Seppe Rotty maakte bij de landskampioen het verschil, vooral in de derde en vierde set. De 22-jarige opposite was met 18 punten erg belangrijk voor Roeselare. Rotty is dan ook tevreden met zijn tweede bekertrofee. “Dit is natuurlijk heel speciaal”, reageerde hij. “We hebben gedaan wat iedereen van ons verwachtte. Want wij waren favoriet.”

In de tweede set slaagde Menen erin om Roeselare toch aan het wankelen te brengen. “We begonnen wat te twijfelen, dat is waar. Maar we slaagden erin de wedstrijd weer onder controle te krijgen. Menen speelde beter in de tweede set en bracht ons wat in de problemen. Desondanks herpakten we ons en we controleerden het einde van de match. We zetten de puntjes op de i. Mijn prestatie? Ik ben tevreden, maar we hebben gevochten als een team.”

Negende beker voor Verhanneman: “Altijd speciaal in zo’n sfeer”

“Deze trofee voelt natuurlijk niet hetzelfde aan als mijn eerste”, zei Verhanneman, die tegenover zijn opleidingsclub stond. “Maar het is nog steeds speciaal. Je went nooit aan het winnen van een trofee in een sfeer als deze. Het is altijd een plezier om een match te spelen voor 10.000 toeschouwers.”

In de laatste twee sets duwde Roeselare het gaspedaal in. “In de tweede set hadden we een setbal. Maar Menen vocht hard en maakte het ons moeilijk door terug te komen tot 1-1. We hebben niet te veel getwijfeld en konden die klap te boven komen. Ons vertrouwen verdween nooit echt, nadien speelden we opnieuw op ons niveau en konden we de tegenstander verslaan.”

Nu kan Roeselare focussen op de competitie en de aankomende play-offs. “We gaan genieten van deze overwinning, maar niet te veel want woensdag spelen we in de competitie thuis tegen Borgworm.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier