Maaseik wint 3-1 van Knack Roeselare en komt op kop

© VDB
Redactie KW

Het ziet er naar uit dat de strijd om de koppositie én het thuisvoordeel in de finale met nog drie wedstrijden voor de boeg tot de laatste speeldag zal duren.

Maaseik was na de 2-3 winst tegen Knack ook in eigen Lotto Dôme de betere van Roeselare. De Limburgers domineerden de inleidende beurten met respectievelijk 25-21 en 25-15. Knack riposteerde de derde beurt, maar moest nog wroeten om de aansluitingsset met 23-25 bijeen te krijgen. De vierde beurt leken de bezoekers bij 12-16 de belle af te dwingen én minstens één wedstrijdpunt te versieren. Maar in een zinderend eindoffensief zette Maaseik een tussentijdse 13-3 neer en won overtuigend 25-19. Zowel Maaseik als Knack tellen 20 punten maar Maaseik dat maar één wedstrijd verloor tegen twee voor Knack komt op kop.

Knack opende bij Maaseik in de opstelling zoals die de jongste wedstrijden aangehouden werd door coach Rousseaux. Met D’hulst als spelverdeler die bediend moest worden door de receptie/hoekspelers Verhanneman en Orczyk en libero Dejonckheere. Coolman en Paulides bevolkten het centrum met Tuerlinckx als opposite. In de tweede set werden Claes en Van de Velde er ingebracht, Ruben Van Hirtum startte in set drie.

De inleidende beurt kon Knack wel tot 16-16 gelijke tred houden, maar dan serveerden zowel Maan als Pereyra en Wijsmans Knack in last, D’Hulst moest stereotiep verdelen, bereikte zijn centrumspelers niet en via 21-17 trok Maaseik naar de eerste deelwinst door ook al omdat zowel Wijsmans als Pereyra vrijwel niet af te stoppen waren. Bij Knack daarentegen groeide de foutenlast en die werd heel hoog de eerste herneming. Knack moest daarin bij 7-8 afhaken omdat er zowel in receptie als de afwerking teveel fouten gemaakt werden. Maaseik kwam gemakkelijk 2-0 voor maar in set drie met Van Hirtum voor Claes die eerder Orczyk verving liep het beter bij Knack dat zelf efficiënter serveerde en beter stopte. Knack kwam daarin 1-4 en 8-12 voor want Van Hirtum scoorde drie keer in de afwerking en twee keer blokkend. Naar het setslot toe drong Maaseik nog aan naar 23-23 eer Knack de aansluitingsset afrondde.

In die vierde beurt waarin Claes er bij 6-5 weer ingebracht werd kon Knack een 9-6 naar 10-14 en 12-16 omslaan en leek de belle in de maak. Maar dan werd bij Maaseik Padar er ingebracht voor een terugvallende Pereyra en die scoorde aanvallend een 6 op 6 en counterde twee keer blokkend. Bij Knack lukte niets meer en dat verklaart meteen de tussentijdse 13-3 die Maaseik op kop van de klassering brengt.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.