Kampioen Roeselare behoudt ongeslagen status na winst bij Waremme

Michiel Ahyi werd topschutter bij Knack. © Foto VDB
Rik Bekaert

Bij Waremme, dat zich toch wel stevig versterkte in het tussenseizoen, liet Knack Volley het niet tot een tegenset komen en nam met setstanden 21-25, 23-25 en weer 21-25 met 0-3 afstand.

Bij Roeselare weer een fitte D’Hulst aan de spelverdeling. Coach Vanmedegael posteerde de Estse nieuwkomer Tammearu samen met Verhanneman op de receptie/hoek, in het midden het duo Coolman-Van de Velde met Ahyi als hoofdaanvaller. Deroey kreeg de liberotrui.

Sterker geheel

Dat Waremme-coach Koulbergh over een sterker geheel beschikt dan vorig seizoen, werd al meteen in de eerste beurt geïllustreerd. Nieuwkomers Felicissimo en Kaunesto scoorden samen met Abinet geregeld. Felicissimo sloeg de thuisploeg bij een gelijk opgaande eerste sethelft op 13-12.

Maar hij maakte het Knack, waar D’Hulst ook al gevarieerd verdeelde, wel gemakkelijk om 13-19 voor te komen. Ingeleid door een foute service kwamen zowel Aubinet noch Van Loon tot scoren waar Felicissimo door Coolman blokkend gecounterd werd.

Knack op rozen al herpakten de plaatselijken zich in het setslot nog waar bij Knack Tammearu en Ahyi even niet meer afwerkten wat Waremme op 19-22 bracht. Het werd zelfs 21-23, maar dan serveerde Aubinet buiten en die eerste setbal verzilverde Van de Velde met een plaatsbal naar eerste deelwinst.

Gedecideerd Waremme

Zelfde scenario in de tweede beurt met Waremme dat tot 17-17 gedecideerd gelijke tred hield met Knack, maar dan even de rol moest lossen omdat zowel Coolman als Tammearu, die zich nadrukkelijker manifesteerde die eerste herneming, foutloos afwerkten en Ahyi blokkend counterde.

Die driepuntenbonus werd door Ahyi die topscorer zou worden, naar 19-23 uitgediept. Maar Kaunisto met twee aanvallen en een foute aanval van Ahyi trokken de spankracht op naar 22-23. Van de Velde mokerde de setbal op het bord die de ingekomen Van Schie in het net serveerde waar Kaunisto daarop ook al fout serveerde: 23-25.

Coolman mokert Knack naar winst

In set drie was Felicissimo niet af te stoppen en hij zorgde met drie punten op rij voor de 9-6. Coolman en Tammearu deden die bonus weer teniet en tot 19-20 ging het in een wisselende score naar het setslot.

Via een misser van Kaunisto en twee keer een scorende Coolman, met een rappe middenaanval en counterend blok, werd het 19-23. Bij 20-23 sloeg Verhanneman de eerste matchbal op het bord. Die sloeg hij wel buiten, maar Coolman mokerde de tweede naar 21-25 wedstrijdwinst door.

Zondag 21 november neemt Knack het in eigen Tomabelhal om 15.00 uur op tegen Lindemans Aalst.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.