Knack Roeselare elimineert Zoersel in beker met 0-3

© BELGA
Redactie KW

In de kwartfinale wacht een dubbele confrontatie met VDK Gent.

Zoals verwacht dwong Knack Roeselare bij Zoersel, een middenmoter uit de Liga B, in drie sets de kwalificate af voor de kwarfinale van de Belgische beker. Zoersel beperkte op enthousiasme de achterstand in de inleidende sets tot respectievelijk 21-25 en 22-25. De derde beurt was er dan teveel aan voor de thuisploeg, die met 14-25 ook set drie verloor.

Roeselare startte met Verhanneman en Van Hirtum als receptie/hoekspelers, Fornes en Coolman bevolkten het centrum, D’Hulst stond aan de spelverdeling met Tuerlinckx als hoofdaanvaller. Dejonckheere was libero van dienst. Coach Rousseaux liet heel de wedstrijd deze basiszes op het veld.

De thuisploeg startte wel heel enthousiast voor een vol huis, want dit was voor hen dé seizoenstopper. Maar zowel de eerste als tweede set had Knack snel een vierpuntenbonus op het bord die eigenlijk nooit echt bedreigd werd. De thuisploeg kon wel geregeld even remonteren, maar kwam nooit dichter dan twee punten. Fornes lijkt steeds beter ingespeeld want was niet af te stoppen en dubbele deelwinst voor Knack.

De derde beurt kwam Zoersel op enthousiasme 4-1 voor. Maar dan wilden de plaatselijke helden forceren en dat leverde alleen missers op. D’Hulst anderzijds solliciteerde nu vooral Tuerlinckx, die niet af te stoppen was. Knack sloeg de achterstand om naar een bonus van 12-17. Daarmee was de partij ook gespeeld en de kwalificatie voor Knack met een 14-25 verzekerd.

In de kwartfinale die in een heen- en terugronde afgewerkt wordt, neemt Knack het op tegen reeksgenoot VDK Gent. Knack speelt eerst op verplaatsing (15, 16 of 17 november) in Gent, de terugwedstrijd wordt op Schiervelde (29, 30 november of 1 december) afgewerkt.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.