Jumpers Middelkerke verliest eerste wedstrijd in Promo 3

Coach Pascal Van Assche van Jumpers Middelkerke. © PDC
Redactie KW

Bij Jumpers Middelkerke opteerde men er voor om dit seizoen met slechts één seniorenteam in de provinciale volleybalcompetitie aan te treden. Vorige zondag stond de eerste wedstrijd van de nieuwe jaargang op het programma van de kustdames. Jammer genoeg moest het jonge team van coach Pascal Van Assche (65) zijn meerdere erkennen in VKt Torhout D.

“Ik had niet onmiddellijk verwacht dat we zouden winnen in Torhout”, opent de coach van Jumpers. “Na het vertrek van meerdere dames, die vorig seizoen nog deel uitmaakten van de ploeg die in Promo 2 speelde, bouwen we stap voor stap met grotendeels jeugdspeelsters aan een nieuw team. We werden vorige zondag zeker niet weggespeeld en ik zag veel goeie zaken die me hoopvol stemmen. Uiteraard zijn jeugdfoutjes niet uit te sluiten als je met een heleboel meisjes speelt die amper 16 jaar oud zijn. Dit maakt deel uit van hun groeiproces.”

Pascal Van Assche is een ervaren trainer die maar al te goed weet welke de belangrijkste werkpunten zijn van zijn jonge ploeg. “Mijn speelsters moeten in elke wedstrijd een portie zelfvertrouwen winnen. Bij de senioren hangt het net hoger dan in de jeugdreeksen en vaak staan ze tegenover een tegenstander die flink wat ouder is dan hen. Je zou voor minder met een klein hartje aan een wedstrijd beginnen. Van zodra we die eerste overwinning binnenhalen, zal het vertrouwen bij die meisjes groeien. Het allerbelangrijkste is echter plezier beleven aan hun hobby en daarbij wil ik hen helpen en begeleiden. Wie plezier beleeft, groeit immers vaak boven zichzelf uit.”

Wegplukken

De coach van de seniorenploeg van Jumpers kan moeilijk verbergen dat hij het jammer vindt dat andere ploegen regelmatig heel jonge speelsters wegplukken bij Jumpers. “Als één van onze jeugdspeelsters voldoende talent heeft om op een hoger niveau te volleyballen, zullen we haar sportieve carrière nooit dwarsbomen. De kustploegen moeten er echter over waken dat ze elkaar niet boycotten door meisjes weg te plukken die binnen hun eigen club nog heel wat progressie kunnen boeken”, aldus Pascal Van Assche. (PDC)

Zaterdag 28 september om 17 uur Jumpers Middelkerke – Sarrako Kortemark A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier