Janne Deleu grijpt met Young Belgian Yellow Tigers zilver op EK: “Ticket voor WK en het EYOF op zak”

Janne Deleu was met het nationaal vrouwenteam volleybal U18 goed voor zilver op het EK. (foto Michel Mestdagh)
Redactie KW

Een verrassing van formaat. De Belgian Young Yellow Tigers met Janne Deleu hebben in het damesvolleybal bij de U18 een zilveren medaille behaald op het Europees kampioenschap dat in Roemenië (Blaj) en Griekenland (Heraklion) werd gespeeld.

Het Belgisch team werd door heel wat West-Vlaamse speelsters vertegenwoordigd. Ons land verloor de EK-finale tegen Bulgarije in drie sets, maar een tweede plaats had niemand verwacht. “Voor aanvang van de finale moesten we toch even in onze wang knijpen”, glundert Janne Deleu.

De Belgische vrouwen bereikten de Final Four. Een finaleronde die tevens in Roemenië werd gespeeld, nadat ze daar tweede werden in de groepsfase na winst tegen Spanje, Servië, Slovenië, Roemenië, Nederland en Kroatië. Van titelverdediger Italië werd er enkel verloren en zo bereikte men de halve finales die tevens in Blaj werden gespeeld.

“Daar waren we wel blij om. Dat we hiervoor niet het vliegtuig in moesten. We waren die accommodatie ondertussen gewend”, weet Janne die in de halve finale topscorer werd en waarin Polen met 3-1 opzij werd gezet.

Superleuke ervaring

Het doel was een plaats bij de eerste zes, wat recht gaf op een deelname aan het WK en het EYOF. “Dat ticket hebben we met die tweede plaats dus op zak. In de finale tegen Bulgarije begon de vermoeidheid na die opeenvolging van matchen wat door te wegen. Zij werden verdiend Europees kampioen.”

“Het was een superleuke ervaring. Die internationale bagage heb ik er nu bij. Er heerste een toffe sfeer tijdens de wedstrijden alsook binnen de groep. Onze band werd alsmaar sterker naarmate het tornooi vorderde en wij onze matchen wonnen”, aldus de receptie-hoekspeelster.

Janne kreeg destijds het volleybal met de paplepel mee van haar ouders Kristof Deleu en Joke Maertens. Met haar club Roeselare start ze op 12 augustus aan het nieuwe seizoen. “Met de nationale ploeg komen we daarna nog geregeld samen, die trainingen zullen worden opgedreven in aanloop naar onze deelname aan het WK en het EYOF van volgend jaar.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier