IVT zoekt tweede zege tegen leider Torhout

Bert Van Boven. (foto RV)
Redactie KW

De heren van Izegems Volley Team uit Promo 2 trekken zaterdag naar leider Torhout. IVT staat momenteel derde en heeft nog zicht op de tweede en eerste plaats. Al wordt dat wel een heel moeilijke opdracht. De wedstrijd van komende zaterdag zal daarin een belangrijke rol spelen.

“Torhout is een heel jonge ploeg, maar heel sterk en technisch. Daardoor staan ze ook op de eerste plaats en zullen ze waarschijnlijk ook kampioen spelen”, opent de 25-jarige receptie hoek Bert Van Boven uit Wevelgem die dit seizoen aan zijn eerste jaar toe is bij IVT. Daarvoor speelde hij bij Marke Webis.

“In de heenronde hebben we voor eigen publiek tegen hen gewonnen, maar dat wil zeggen dat ze nog een appeltje met ons te schillen hebben en nu spelen we op hun terrein. Natuurlijk zullen wij toch alles uit de kast halen om met een tweede overwinning naar huis te gaan.”

Maar de heren van IVT beseffen dat het kampioenschap wellicht naar Torhout zal gaan. Jammerlijk puntenverlies in het begin van het seizoen breekt hen nu zuur op. “In het begin van het seizoen hebben we inderdaad enkele matchen verloren, die we eigenlijk zeker konden winnen. Dat was natuurlijk jammer, echter hebben we ons herpakt in het tweede deel van het seizoen en ben ik in het algemeen tevreden met het seizoen dat we gehad hebben.”

Derde plaats

Ook de vorige competitiewedstrijd was een topper tegen de tweede in de stand, Harelbeke. Daarin moest Izegem het onderspit delven met een 0-3 nederlaag en ziet zo ook de tweede plaats wellicht aan zich voorbij gaan. “De mogelijkheid om nog kampioen te spelen zijn we de vorige match verloren met het verlies tegen Harelbeke. Indien we deze match tegen Torhout winnen, is er nog een kleine kans om de tweede plaats te halen, maar dit enkel als Harelbeke nog ergens punten laat liggen. Ik vermoed dus dat het toch een derde plaats zal worden”, besluit Bert. (RV)

Zaterdag 16 maart om 18.30 uur: Rembert Torhout D – Izegems Volley Team.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier