Hermes Oostende kan Milica Misojcic geen verjaardagszege schenken

De jarige Milica Misojcic kreeg geen overwinning als verjaardagsgeschenk tegen haar ex-team, Saturnus Michelbeke.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB

Een week voor de eerste match met inzet, de kwartfinale om de beker van België, leed Hermes Rekkenshop Oostende een 2-4-nederlaag in een vriendschappelijke thuismatch tegen Saturnus Michelbeke.

Na twee hoopgevende wedstrijden op rij – de overwinning op Michelbeke en de goede prestatie tegen titelkandidaat Limburg Volley Ladies was het zondag toch wel een stuk minder bij Hermes Rekkenshop Oostende. De jarige Milica Misojcic (30) kreeg dus geen overwinning als verjaardagsgeschenk tegen haar ex-team, Saturnus Michelbeke. Bij Hermes ontbrak Megan Vanden Berghe wegens een lichte dijblessure maar zij werd meer dan degelijk vervangen door Nathalie De Wulf.

In de eerste set haalde Hermes vooral vanop de servicelijn uit. Ook Basia Zakoscielna scoorde vaak vanop de hoek. Dat resulteerde in een verdiende 25-20-overwinning.

De volgende twee sets trok Michelbeke het laken naar zich toe. Hermes had wel zijn kansen maar scoorde te moeilijk vanop de hoek terwijl het opslag-receptie-spel richting Michelbeke begon uit te gaan. De setstanden waren tweemaal 18-25.

Zesde set

Set vier was dan weer voor Hermes: 25-21 en zo werd het 2-2. In de vijfde en beslissende set walste Michelbeke over de groen-gelen: 9-25. Michelbeke won dus met 2-3 maar beide teams spraken af nog een zesde set te houden. De Oost-Vlaamsen sleepten ook die set binnen. Hermes werkte eerst nog talloze setballen weg, kwam zelf ook op setbal maar verloor uiteindelijk toch met 25-27.

Deze week wordt uiteraard een week volledig in functie van de kwartfinale van de beker van België tegen reeksgenoot Tchalou. Hermes werkt die wedstrijd zaterdag 9 januari af om 17 uur in de Shape ‘n Go Arena van Tchalou.