Floralux Dadizele in complete metamorfose: “Vooral een hecht team smeden”

Céline Volckaert. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

Bij de dames is dit postcoronaseizoen voor Floralux Dadizele (Promo 1) een stap in het onbekende. Vooral omdat er gebouwd wordt aan een nieuwe ploeg. “Naast de onbekende factoren bij de andere ploegen zijn die bij ons eigenlijk nog groter”, aldus secretaris Koen Dedeurwaerder.

“Voor trainer Francis Ramaut betekende het geannuleerde jongste seizoen sowieso het laatste. Het was een succesvolle passage met een provinciale beker en twee promoties om het stopgezette seizoen als subtopper voortijdig af te sluiten in eerste provinciale. Bovendien zagen wij in de aanloop naar dit seizoen liefst vijf kernspeelsters afhaken. Er werd even overwogen de handdoek te gooien voor Promo 1.”

“Na enkele gesprekken en speelster Celien Volckaert als trainster aan te stellen, opteerden wij mét de terugkeer van Morgane Claeys, de komst van Charlotte Dumoulein en het doorschuiven van Jinke Ingels en Shania Deceuninck vanuit de tweede ploeg dan toch in Promo 1 aan te treden. Dat wij met Floralux ook een nieuwe hoofdsponsor vonden, maakt de metamorfose compleet.”

Debuut

Voor Celien Volckaert betekent het haar debuut als seniortrainer. “Van opleiding ben ik leerkracht LO, genoot ik mijn volleybalopleiding bij Zwevezele, verkaste ik naar Torhout, waar ik tot in divisie doorging, om vier seizoenen geleden en na mijn verhuis naar Wervik bij Dadizele te belanden. Daar trainde ik de U15 en een seizoen later de U17.”

Op volleyvlak is Celien een allrounder, want in haar rijkgevulde spelerscarrière trad zij aan als receptie-hoek, maar ook als spelverdeelster en libero. “Het wordt geen gemakkelijk seizoen, want alles is nieuw. Maar na die corona-onzekerheden wil ik vooral een hecht team kneden. Ik ondervond wel dat zelf cumuleren als speler/coach niet haalbaar is. Zelf spelen wordt zeldzaam.”

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier