Fien Schroeder speelt nu voor Bidavo Bissegem: “Toe aan een nieuwe uitdaging”

Fien Schroeder ruilde Damesvolley Waregem in voor Bidavo Bissegem. © ELD
Redactie KW

De Anzegemse Fien Schroeder ruilde Damesvolley Waregem in voor Bidavo Bissegem. Dit weekend gaan Fien en haar team op de eerste speeldag op bezoek bij VC Amigos Sint-Antonius-Zoersel.

Nadat de 21-jarige Fien Schroeder haar volledige volleybalcarrière bij Damesvolley Waregem (derde nationale) speelde, verdedigt ze nu voor het eerst de kleuren van Bidavo Bissegem uit eerste nationale. “Het was tijd om andere lucht op te snuiven”, vertelt Fien, net afgestudeerd. “Een andere zaal, een andere ploeg, een andere trainer… Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik nooit meer terug wil naar Waregem.”

Als een waas

“De eerste wedstrijden waren toch wel aanpassen. Het was als een waas. Ik liep verloren. Uitvoeren en niet nadenken. Gelukkig beterde dit gegeven op een tornooi. Op de bekerwedstrijd tegen Limal Ottignies (3-1 verloren) mocht ik starten, mede door Yentl Ver Eecke die met knieproblemen out is. Ik kreeg dus mijn kans, en greep ze. Ik merkte dat ze mij viseerden in receptie. Volgens de ploeg heb ik goed stand gehouden. Ze geven me vertrouwen en ondersteunen me. Je merkt dat de sfeer goed zit. Het is een goed samengestelde ploeg waar ik goed ontvangen ben. Ik had mij geen betere kunnen wensen. Op 16 juli begonnen voor mij de voorbereidingen bij de tweede ploeg. Daar ben ik begonnen op receptie te werken, een nieuw gegeven. Op 1 augustus sloot ik aan bij de eerste ploeg. Voor mij is dit een totaal nieuwe reeks waar ik enorm naar uitkijk. De ploeg versterkte zich ook met Marie Vervaet van Torhout op de libero. Coach Birger is alvast heel gedreven. Hij is constant bezig met scouting. Hij doet heel veel voor de ploeg. Niet normaal. Naast een nieuwe ploeg ben ik deze week ook begonnen met werken in de zaak van mijn mama. Er breekt dus voor mij een volledig nieuw hoofdstuk aan”, aldus Fien Schroeder. (ELD)

Zaterdag 14 september om 20.30 uur: VC Amigos Sint-Antonius-Zoersel – Bidavo Bissegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier