DVH Wielsbeke heeft weer seniorploeg: “Deze groep is er klaar voor”

DVH Wielsbeke komt volgend seizoen uit in Promo 4. (foto ELD)
Redactie KW

Volgend seizoen komt DVH Wielsbeke opnieuw met een seniorploeg in competitie. De club acht de U17 van dit seizoen klaar om die stap te zetten.

Na enkele jaren zonder ploeg in Promo acht de club de tijd rijp om in Promo 4 een nieuwe ploeg op te starten. “Na een periode waarin we de iets oudere speelsters zagen afhaken en we met een uitgedund bestuur zaten, is de tijd aangebroken om een nieuwe stap te zetten”, vertelt Riet Dejonghe, secretaris van de club. “Ook het bestuur nam een doorstart, nadat ik zowat als enige nog mijn schouders onder de jeugd zette. We slaagden erin om enthousiaste ouders op te trommelen, waardoor we opnieuw in een positieve flow zitten. Onze huidige U17, waarvan we twee ploegen hebben, staan op punt doorgeschoven te worden. In de competitie speelden beide ploegen top vijf, iets boven de verwachtingen. De oudsten zullen volgend seizoen dan ook nog enkel aantreden in Promo 4. De jongsten blijven actief bij de U17 provinciaal.”

“Het eerste jaar in Promo 4 zal er een worden van ‘niets moet, alles mag’. Er is geen enkele druk. Veel zal afhangen van hoe de andere ploegen voor de dag komen. Het is een ploeg met allemaal meisjes uit de streek, bij wie het plezier primeert. Het eerste jaar werken we alvast af zonder reserven, met een kern van een tiental meisjes. Ik merk dat 17-jarigen qua tijdsbesteding geen behoefte hebben om extra uren in een sportzaal te vertoeven.”

Gevulde weekends

Riet (50) heeft een schat van ervaring. “Ik speelde een tiental jaar in Liga A, onder andere bij Avelgem in zijn gloriejaren, Wevelgem en Kieldrecht. Ik heb een zoon die bij Ooivo Ooigem speelt en een dochter bij Wielsbeke. Ook mijn man speelde bij Ooivo. Onze weekends zijn dus nog altijd goed gevuld met volleybal.” (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier