Dubbele opdracht voor VT Marke-Webis: “We zullen tweemaal op onze hoede moeten zijn”

VT Marke-Webis Wevelgem wil opnieuw de dubbel. (foto ELD) © ELD
Redactie KW

Dit weekend staat VT Marke-Webis Wevelgem voor een dubbele opdracht. Zaterdag staat de topper in en tegen Vamos Stekene – Sint-Gillis-Waas A op de kalender. Zondag kruist de ploeg van Jelle Nagels de degens met VT Welbi Pervol Ruiselede A in de halve finale van de West-Vlaamse beker Nationaal.

Vorige week verloor Marke-Webis pas voor de tweede keer dit seizoen. In en tegen Brabo Antwerp VT werd het 3-0 (25/15, 25/15, 25/18). “Dit was een midweek wedstrijd waar we niet klaar voor waren”, zucht Jelle Nagels. “Na het werk, in de file… maar dit zijn niet de hoofdredenen. We waren gewoon niet goed genoeg. We maakten nooit aanspraak op setwinst. Zondag tegen rode lantaarn Topsport School Vilvoorde kenden we minder problemen. 3-0 (25/15, 25/14, 25/22).”

Voorsprong behouden

“Dit weekend moeten we vol aan de bak willen we onze vijf punten voorsprong behouden in het klassement. Maar Stekene zal allesbehalve een hapklare brok zijn. Zij wonnen immers met 3-0 tegen Brabo Antwerp. In de heenmatch trokken wij met 3-0 (27/25, 30/28, 25/13) het laken naar ons toe maar dit ging allesbehalve van een leien dakje. Komt daarbij dat hun ploeg nu beter draait. We zullen top moeten zijn over de hele lijn. We willen voor het tweede jaar op rij de dubbel. In de beker moeten we voorbij Ruiselede dat aantreedt in derde nationale. Van onderschatting zal geen sprake zijn.”

“Wat als we kampioen spelen? Promoveren naar Liga A is geen optie. Bovendien is het, als we kampioen spelen, de tweede keer op een rij. Dit zou betekenen dat we moéten promoveren, al zijn daar tegenstrijdige berichten over. In ieder geval zou het belachelijk zijn mocht dit zo zijn en te degraderen naar een lagere reeks als we weigeren.” (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier