Derby tussen Beveren-Leie VBC A en Deerlijk

Margaux Dejagere: “Ik miste het teamgevoel.” © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

In Promo 2 staat het burenduel tussen Beveren-Leie VBC A en VBC Gaverhal Deerlijk A op de kalender. De ploeg van Margaux Dejagere staat knap vijfde als promovendus.

Na een break van vier jaar kreeg Margaux Dejagere (22) opnieuw de smaak van het volleybal te pakken. “Ik ben met heel veel enthousiasme aan dit seizoen begonnen”, vertelt de speelster uit Bavikhove. “Eind september kreeg ik echter last van de buikspieren. Dit hield me twee maanden aan de kant. Ook Margaux Lapeirre was er door haar Erasmus nog niet bij en Eva Piepers kampte ook met een blessure. Mede daardoor kwamen we traag op gang. Nu zijn we op elkaar ingespeeld en gaat het alsmaar beter. We mogen mikken op de top vijf met nog vier wedstrijden te gaan. We kruisen de degens nog met ploegen uit de onderste regionen, maar ervan uitgaan dat we telkens de drie punten pakken doen we niet.”

Thuisvoordeel

“De wedstrijd van zaterdag bijvoorbeeld tegen Deerlijk, de voorlaatste in de stand, gaan we geconcentreerd moeten aanvatten. Op hun veld haalden we het met 0-3 met een grote schare supertrouwe supporters achter ons. Ook het thuisvoordeel nu is belangrijk”, zegt Margaux.

“Ik begon met volleyballen bij Bavikhove tot ze stopten met de dames. Daarna trok ik met de hele ploeg naar Lendelede, waar ik een viertal jaar speelde. Dan volgden vier jaar studies in Gent waardoor ik min of meer moest kiezen tussen leidster bij de Chiro en volleybal. Het werd het eerste. Maar ik miste het teamgevoel. Verre nichten Rien en Eva Piepers overtuigden me om weer met mijn favoriete sport te beginnen. Hier heb ik nog geen seconde spijt van gehad.”

“Met Rony Raes hebben we een heel goeie trainer-coach. De trainingen zijn heel goed voorbereid. Als we met deze groep nog een jaartje kunnen blijven groeien zullen we nog mooie zaken laten zien”, aldus Margaux.

Zaterdag 16 maart om 19.30 uur, Sporthal Averul: Beveren-Leie VBC A – VBC Gaverhal Deerlijk A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier